Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tuomolasta uusi rintauintikuningas

 
Tuomolasta uusi rintauintikuningas

Istanbulin lyhyen radan EM-uintien ensimmäinen kisajakso oli suomalaisittain tuloksekas. Aamu tuotti kaksi uutta Suomen ennätystä ja illan välierissä ja finaaleissa nähdään jopa neljä suomalaista.

Suomen ensimmäisen finaalipaikan saalisti Emilia Pikkarainen 200 metrin perhosessa, jossa alkueristä päästään 10 parhaan joukossa suoraan finaaliin ilman välieriä. Pikkarainen ui alkuerien yhdeksänneksi uudella SE-ajalla 2:08,11 ja paransi vajaat neljä viikkoa sitten Berliinissä uimaansa SE-tulosta 1,25 sekuntia. Illan finaali on luvassa kello 18:06. Pikkarainen jätti väliin torstaiaamun 200 metrin sekauintinsa ja latasi tuloksekkaasti kaikki paukut 200 metrin perhoseen.

Avauspäivän jymypaukun teki Andrei Tuomola 100 metrin rintauinnin alkuerissä. Hän teki erinomaisen uinnin päätyen aikaan 58,40 ja sijoittui sillä 18:nneksi päästen näin 20 parhaan joukossa illan välieriin. Tulos on uusi Suomen ennätys ja alittaa Jarno Pihlavan vuonna 2005 uiman SE-ajan peräti 0,69 sekunnilla. Tuomolan oma ennätys parani yli 6,5 sekuntia, sillä hänen henkilökohtainen ennätyksensä oli vuoden 2006 nuorten SM-uinneista. Välierät uidaan illalla klo 17:58.

USA:han alkusyksystä opiskelemaan muuttaneelle Tuomolalle kulttuurivaihdos on selvästi tehnyt hyvää ainakin rintauinnissa. Myös 50 metrin vapaassa hän teki uuden ennätyksensä, joka riitti 33. sijaan.

Katja Lehtoselta odoteltiin välieräpaikkaa 50 metrin rintauinnissa, ja sen hän myös lunasti. Hän oli alkuerien jaettu 12. tuloksella 30,64. Lehtosen omaan ennätykseen (30,40) sopii odottaa illan välierissä parannusta, sillä valmistautuminen EM-uinteihin on sujunut hyvin. Välieristä finaaliin selvitäkseen Lehtosen on uitava kymmenen parhaan joukkoon. Välierät uidaan aivan iltajakson alussa ja mahdollinen finaali on luvassa vielä saman illan päätteeksi. Naisten sadan metrin vapaassa Hanna-Maria Seppälä kauhoi alkuerien kuudenneksi ajalla 52,97 ja selviytyi näin illan välieriin. Seppälän Suomen ennätys on 52,28 vuosi sitten Rijekan EM-uinneista. 100 metrin vapaan finaalipaikasta taistellaan illalla klo 18:16. Jyväskylän Severi Allonen paransi omaa ennätystään 400 metrin vapaassa aikaan 3:51,44. Hieman yli kuukauden ikäinen ennätys parani 0,23 sekuntia. Allonen löytyi tulosliuskan 33. riviltä.

Urheilukanava televisioi EM-uintien ensimmäisen iltajakson tänään SUORANA klo 17:00 – 19:00.

Uimaliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle