Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaisnainen palaa kumpareiden maailmancupiin kahdeksan vuoden jälkeen

 
Suomalaisnainen palaa kumpareiden maailmancupiin kahdeksan vuoden jälkeen


Kemijärven Suomutunturilla avataan huomenna perjantaina freestylehiihdon kumparelaskun maailmancup. Méribelin kisan siirryttyä Suomulle, ottaa Freestyle Premiere varaslähdön olympiakauteen.

Suomen freestylemaajoukkue on valmistautunut tuleviin kilpailuihin jo reilun viikon ajan Suomulla. Kisarinne on ollut avoinna harjoittelulle päivittäin ja toistoja suomalaislaskijoille on tullut kisarinteessä reilusti. Suomen miesten joukkue lähtee kilpailuihin kuuden laskijan voimalla. Naisten kilpailussa saadaan pitkästä aikaa suomalaisväriä rinteeseen, kun Isabella Cedercreutz starttaa perjantaina uransa ensimmäiseen maailmancupiin.

18-vuotias Freestyleseura Moebiusta edustava Cedercreutz on ensimmäinen suomalaisnainen kumparelaskun maailmancupissa sitten Minna Karhun. Vuonna 2002 uransa lopettaneen Karhun jälkeen suomalaisnaisten edustus on jäänyt Eurooppa-cup tasolle. Cedercreutzin ohella Eurooppa-cupissa on laskenut Jyväskylän Freestyleseuran Jonna Nieminen.

”Parhaat sijoitukseni Eurooppa-cupista ovat viime kauden kaksi neljättä sijaa Venäjän ja Ranskan osakilpailuista”, ruotsinkielisessä lukiossa Helsingissä opiskeleva Cedercreutz kertoi.

Cedercreutzin lasketteluharrastus alkoi jo 2,5 vuotiaana Sveitsissä. Tie kumparelaskuun aukesi hänen isän nähtyä lehti-ilmoituksen Talman freestylekoulusta.

”Kymmenen vuotta siitä on aikaa. Isän kanssa lähdettiin kummatkin kokeilemaan kumparelaskua Talmaan ja isäkin laski sitten pari vuotta mukana kumpareita.”

Perjantain varaslähtö maailmancupiin ei tunnu liiemmin hetkauttavan Cedercreutzia.

“Tosi kiva itseasiassa, että pääsee nyt heti alkuun laskemaan kaksi kilpailua. Ei ole ihan yhtä isot paineet, jos olisi vain yksi kilpailu. Viime viikonlopun Eurooppa-cupin jälkeen on hyvä lähteä viikonlopun kilpailuihin, kun on jo kaksi starttia alla tässä mäessä”, viime viikon sunnuntaina samassa rinteessä sijalle 26. laskenut Cedercreutz totesi.

Kumparelaskun näyttävät hypyt sujuvat myös naisilta mallikkaasti. Cedercreutz lähtee kisalaskuissa tekemään ylähyppyristä kolmosta ja alahyppyristä luvassa on twister-haara yhdistelmä.

“Perushyppyjen kautta lähden hakemaan hyvää suoritusta kisalaskuihin, ei sitten jännitä liikaa. Mäki on loistavassa kunnossa ja profiilin muutos viime kauden jälkeen on oikein onnistunut”, Cedercreutz sanoi.

Perjantaina freestylekauden ensimmäinen maailmancupin osakilpailu alkaa kello 12.15 naisten karsinnoilla. Miesten karsinnat ovat vuorossa kello 14.45 alkaen. Freestyle Premieren avajaisia juhlitaan kello 19.00 alkaen ja ilta huipentuu kello 21.00 starttaaviin finaaleihin.
Lauantaina kisatapahtuma Suomulla alkaa kello 10.00 naisten karsinnoilla. Miehet karsivat paikasta finaaleihin kello 12.00 alkaen ja naisten ja miesten finaalit starttaavat kello 14.30.

Suomun freestylen maailmancupin kilpailu televisioidaan suorana lähetyksenä MTV3 kanavalla seuraavasti.

11.12.2009
MTV3 MAX Freestylen maailmancup: Suomu 22:30 - 23:00

12.12.2009
MTV3 MAX Freestylen maailmancup: Suomu 13:15 - 13:45
MTV3 Freestylen maailmancup: Suomu 14:40 - 15:50 LIVE

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle