Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kolme suomalaista jatkoon EM-uinneissa

 
Kolme suomalaista jatkoon EM-uinneissa


Liukkonen selviytyi debyyttikisassaan välieriin

EM-uintien toisena kisapäivänä saatiin jälleen iloisia suomalaisuutisia. Aamun alkueristä jatkoon pääsi kolme uimaria. Ari-Pekka Liukkonen joutui jännittämään ensimmäisten EM-kisojensa välieräpaikkaa.

Naisten sadan metrin sekauinnin alkuerissä nähtiin Patricia Aschan, Linda Laihorinne, Emilia Pikkarainen ja Hanna-Maria Seppälä. Kaksi viimeksi mainittua nähdään vielä perjantai-illan välierissä.
Pikkarainen oli aamun 15. nopein uudella ennätysajallaan 1:00,84.Tämän syksyinen ennätys parani vajaalla kolmella kymmenyksellä. Seppälä teki myös hyvän ajan 59,34 ollen aamun kolmanneksi nopein. Alkuerissä ei vielä menty mahdottoman kovaa, nopein oli Norjan Katharina Stiberg ajalla 59,12.
Hanna-Maria Seppälä nähdään perjantai-iltana myös 100 metrin vapaauinnin EM-finaalissa.

Aamun toinen suomalaislaji oli miesten 100 metrin vapaa, johon osallistuivat suomalaisista Severi Allonen, Ari-Pekka Liukkonen ja eilen rintauinnissa kunnostautunut Andrei Tuomola. Tuomolan hyvä vire jatkui myös tänään, hän ui uuteen ennätykseensä 48,94 ja paransi vuoden takaista parastaan reilulla kymmenyksellä.
Ari-Pekka Liukkonen ei yltänyt aivan ennätykseensä mutta saa vielä uuden mahdollisuuden illan välierässä. Hän oli alkuerien 26:s. EM-uinneissa alkueristä jatkoon pääsee vain kaksi uimaria maata kohti, ja tässä lajissa 26 parasta oli selviytymässä maakiintiön puitteissa välieriin. Ongelmana oli kuitenkin se, että Liukkonen oli jaettu 26. yhdessä Espanjan Brenton Cabello Fornsin kanssa, joten viimeisen välieräpaikan ratkaisemiseksi tarvittiin uusintauinti, eli swim-off. Espanjalainen ei kuitenkaan jostain syystä ilmestynyt uusintauintiin, joten Liukkoselle myönnettiin jatkopaikka ilman uusintaa. Liekö Cabello Forns säikähtänyt Liukkosen 207 senttistä olemusta...

Naisten 4x50 metrin vapaauintiviestissä ei uitu aamulla alkueriä, sillä kaikki joukkueet Suomi mukaan lukien mahtuivat illalla uitavaan finaaliin. Istanbulissa uidaan ensimmäistä kertaa myös välierät ja finaalit kymmenellä radalla.

Perjantai-illan uinteja voi seurata tänään EuroSportilta klo 18:30-20:00 ja Urheilukanavan koosteena lauantaina klo 16:05-17:00 ennen lauantai-illan suoraa lähetystä. TV-ajat myös EM-kisasivulla.

Uimaliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle