Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ruotsi jyräsi Suomen pronssiotteluun

 
Ruotsi jyräsi Suomen pronssiotteluun

Suomi pelaa lauantaina salibandyn naisten MM-pronssista Tshekkiä vastaan hävittyään illan välierässä Ruotsille vastaansanomattomin lukemin 10-2 (3-1, 2-0, 5-1). Finaalissa kohtaavat Ruotsi ja Sveitsi.

Suomi aloitti illan välierän Västeråsissa ennakkoluulottomasti, mutta jätti hyvistä paikoistaan maalit tekemättä. Malin Dalbjer sen sijaan vei Ruotsin johtoon karattuaan maalivahti Hanna Petterssonin avauksesta hyvän Suomen tilanteen jälkeen, ja kohta Emelie Lindström teki 2-0 Suomen maalivahti Jonna Mäkelän harhasyötöstä. Kaksoset Karoliina Kujala ja Elina Kujala nostivat Suomelle vastaiskusta tasoituksen, mutta vielä ennen erätaukoa kolahti taas omissa. Karolina Widarin laukaus muutti suuntaa ja painui Suomen maalin etukulmaan.

Toisessa erässä Karolina Widar pommitti Sara Kristofferssonin tarjoilemasta nopeasta vapaalyönnistä 4-1, ja nytkin erän viimeisellä minuutilla tapahtui kun puolustaja Malin Eriksson sijoitti takakulmaan 5-1. Kolmas erä oli Ruotsin näytöstä Hermine Dahleruksen onnistuttua maalinteossa jo kahdeksan sekunnin kohdalla. Puolustaja Anna Vartiainen kiskaisi Suomen toisen osuman ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla, mutta Sara Kristoffersson ehti vielä huudattaa parituhatpäistä kotiyleisöä taituroimalla taululle kaksinumeroiset 21 sekuntia ennen summeria.

- Ei voitu paremmillemme mitään, Suomen kakkosvalmentaja Jari Oksanen myönsi kylmän faktan.
- Tahtotila tänne tultaessa oli hyvällä mallilla ja haluttiin haastaa Ruotsikin, mutta uskonasiat eivät riittäneet kun hävittiin aika paljon paremmalle joukkueelle. Alkuun tuli pari harmillista takaiskua ja Ruotsin kolmas maali pian kavennuksemme jälkeen tuli pahaan paikkaan, mutta kun näin paljon hävittiin niin ei peli niihin ratkennut.

Suomen pelisuunnitelmana oli karvata maltillisesti, puolustaa huolella ja hakea vastaiskuja sekä yrittää pitää peli mahdollisimman pitkään tasaisena.
- Suunnitelmamme kuitenkin alkoi murentua jo alkuvaiheessa eikä päästy tänään missään vaiheessa horjuttamaan Ruotsin itseluottamusta. Johtoasemassa he kyllä osaavat pelata.

Suomi on voittanut kaksi naisten maailmanmestaruutta, mutta viime vuosina Ruotsi on taas alkanut kiriä karkuun.
- Ehkä näin isot numerot eivät ihan eroa kerro, mutta kyllä sitä on. Uusi nousu vaatii aika isoa remonttia nais- ja tyttösalibandyymme ihan sarjasysteemeistä alkaen, myös Salibandyliiton koulutuspäällikkönä työskentelevä Oksanen sanoi.

Suomi pelaa lauantaina klo 13 Suomen aikaa pronssimitaleista Tshekkiä vastaan.
- Nyt tehdään huolellinen loppuverryttely ja aletaan valmistaa ryhmää henkisesti huomiseen. Pitää aistia, ketkä pelaajista ovat parhaiten valmiita olemaan huomenna pelillä, Jari Oksanen sanoi.

Salibandya, Västerås, Ruotsi
Naisten MM-turnaus
Välierät

Ruotsi - Suomi 10-2 (3-1, 2-0, 5-1)

1. erä: Malin Dalbjer (Hanna Pettersson) 1-0, 14.19 Emelie Lindström
2-0, 18.43 Karoliina Kujala (Elina Kujala) 2-1, 19.28 Karolina Widar
(Isabell Krantz) 3-1.
2. erä: 31.48 Widar (Sara Kristoffersson) 4-1, 39.02 Malin Eriksson
(Emelie Wibron) 5-1.
3. erä: 40.08 Hermine Dahlerus (Anna Wijk) 6-1, 46.10 Wijk (Dahlerus)
7-1, 53.02 Dahlerus (Wibron) 8-1 yv, 56.20 Elin Tjärnström (Widar) 9-1,
58.38 Anna Vartiainen (Tiia Ukkonen) 9-2, 59.39 Kristoffersson (Widar)
10-2.

Torjunnat:
Hanna Pettersson Ruotsi 9+7+8=24,
Jonna Mäkelä Suomi 13+13+7=33.

Jäähyt: Ruotsi 2 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Thomas Erhard ja Philippe Renz, Sveitsi.

Yleisöä: 1 895.

Suomen parhaana palkittiin Jenni Morottaja.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle