Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaiset karsiutuivat Suomun maailmancupissa

 
Suomalaiset karsiutuivat Suomun maailmancupissa

Kumparelaskun maailmancupinavaus pääsi vauhtiin Kemijärven Suomutunturilla perjantaina. Naisten ja miesten karsinnoissa ei kuitenkaan nähty suomalaisjuhlia, sillä kaikki suomalaislaskijat karsiutuvat illan finaaleista.

Lähimmäksi finaalia pääsi Arttu Kiramo, joka laski sijalle 18. 30 parhaan joukkoon laski myös Niko Pekkasen jonka sijoitus oli 22. Nuori Jussi Penttala väläytti osaamistaan laskemalla ensimmäisessä maailmancupstartissaan sijalle 31.

”Ihan ok lasku oli. Harmittaa vaan tuo alahyppy. Päätin, että vedän alahypyn isosti, mutta kun alastulo tuli suoraan kumpuun ja siitä jäi sitten paino taakse. Jonkinverran pisteitä huonosta alastulosta rokotettiin”, Arttu Kiramo totesi laskustaan karsintojen jälkeen.

Miesten karsinnan voiton vei Kanadan Alexander Bilodeau. Toisen sijan karsinnoissa miehitti Bilodeaun maanmies Vincent Marquis ja kolmanneksi laski yhdysvaltalainen Nathan Roberts.

Naisten kilpailussa Isabella Cedercreutz laski hienosti ensimmäisessä maailmancup kisassa sijalle 33. Naisten kilpailussa kärkipaikkaa karsintojen jälkeen pitää USA:n Hannah Kearney. Toisena on karsintojen jälkeen on myös Yhdysvalloista tuleva Heather McPhie. Kolmannelle sijalle laski viime vuonna kaksi MM-kultaa laskenut Japanin Aiko Uemura.

Freestyle Premieren avajaisia juhlitaan tänään kello 19.00 alkaen ja ilta huipentuu kello 21.00 starttaaviin finaaleihin.
Lauantaina kisatapahtuma Suomulla alkaa kello 10.00 naisten karsinnoilla. Miehet karsivat paikasta finaaleihin kello 12.00 alkaen ja naisten ja miesten finaalit starttaavat kello 14.30.
Suomalaisten sijoitukset perjantain karsinnoissa:

Miehet:
Arttu Kiramo 18.
Niko Pekkanen 22.
Jussi Penttala 31.
Tapio Luusua 32.
Janne Salonen 43.
Harri Kyllönen laski ulos radalta.

Naiset:
Isabella Cedercreutz 33.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle