Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Roponen viidenneksi Davosin kympillä

 
Roponen viidenneksi Davosin kympillä

Riitta-Liisa Roponen hiihti hienosti viidenneksi vapaan hiihtotavan 10 kilometrillä Davosin maailmancupissa. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Venäjän Irina Hazova. Roponen jäi vain 7,5 sekuntia kakkoseksi hiihtäneestä Ruotsin Charlotta Kallasta. Kolmas oli Kristina Smigun-Vähi Virosta.

Aino-Kaisa Saarinen oli 11:s, Virpi Kuitunen 15:s, Pirjo Muranen 29:s ja Riikka Sarasoja 33:s.

Roposen hiihto sujui vauhdikkaasti ja hän oli vielä 6,8 kilometrin väliajoissa toisena. Tasaisessa kisassa Roposen puristus ei vielä riittänyt viidettä sijaa paremmaksi.

- Olin hyvin selvillä tiukasta tilanteesta, mutta en vain pystynyt lopussa vastaamaan muille. Tekniikka pysyi hyvin kasassa ja ennakkosuunnitelmani piti kaikin tavoin. Totta kai pikkaisen harmittaa pieni ero palkintokorokkeeseen, Roponen summasi.

- Olo helpottaa kaiken aikaa ja tunnen olevani elämäni kunnossa. Koskaan aiemmin ei ole hiihto tuntunut näin hyvältä, vaikka herkistelyt on vielä tekemättä. Huomenna sprintissä pyrin hakemaan hyvää rytmiä, Roponen sanoi iloisena.

Myös Saarinen oli kärjen tuntumassa alkumatkalla. Vapaa hiihtotapa vaatii kuitenkin vielä hiomista. Hazovan voitto nosti venäläisen maailmancupin johtoon kahden pisteen erolla Saariseen.

- Meno oli vähän rauhatonta, kun tekniikka ei pysynyt kasassa. Jouduin menemään aika paljon käsien varassa. Jalkoihin olisi pitänyt saada enemmän kierroksia ja hengitys teki vähän tiukkaa, Saarinen analysoi suoritustaan.

- Lopussa meno hiipui, ei vaan jaksanut työntää. Tunnen olevani kyllä kunnossa ja kunhan tekniikka löytyy, niin eiköhän kulkua ala olla perinteisen tapaan. Sprintissä uutta matoa koukkuun ja lähden hakemaan A-finaalipaikkaa, Saarinen sanoi.

Virpi Kuitusella oli täysi työ päästä vauhtiin. Kuitusen meno vertyi vasta puolimatkan jälkeen, jolloin hän kohensi sijoitustaan reippaasti.

- Pääsin vasta käyntiin noin seitsemän kilometrin kohdalla ja loppu tuli sitten hyvin. Loppumatkasta löysin rytmin ja teknisesti hyvän liu’un sukseen. Alussa hiihto ei ollut parasta lentoa. Jos korkealla parantaa loppua kohden, niin se on kyllä aika hyvä merkki. Huomenna sprintissä ei auta odotella koneen käynnistymistä, Kuitunen totesi.

- Onnistuin hiihtämään rennosti ja teknisesti rauhallisesti. Siinä mielessä olen tyytyväinen suoritukseen. Alku oli tahmeaa, mutta loppumatka sujui helpommin. Vaikuttaa ihan hyvältä, vaikka vielä eroa kärkeen on, Pirjo Muranen sanoi.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle