Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje
Suomen naiset juhlivat kisojen päätteeksi MM-pronssia.

Maiju Merikanto laukoi Suomen pronssille

 
Maiju Merikanto laukoi Suomen pronssille


Suomen naisten salibandymaajoukkueen MM-taival päättyi lopulta mitaliin kun Tshekki kaatui pronssiottelussa Västeråsissa 3-1 (0-0, 1-0, 2-1). Suomen sankariksi nousi hyökkääjä Maiju Merikanto, joka laukoi kaikki kolme maalia.

Pelin edettyä yli puolivälin maalittomana passitettiin Tshekin Eliska Krizova jäähypenkille hänen telottuaan suomalaisen yli laidan. Ylivoimalla puolustaja Anu Peltokangas lähetti takatolpalle tarkan ilmasyötön, josta Maiju Merikanto tälläsi Suomen johtoon. Toisen osumansa Merikanto rakensi heti päätöserän alkuun. Hän käytti pallon seinäsyötöllä Anne Suomalaisella ja sai nostaa takatolpalta 2-0 Porvoon Salibandyseuraa edustavan tshekkimaalivahti Jana Christianovan heittäytyessä liian myöhään poikittain.

Tshekki nousi vielä uhkaamaan Suomen voittoa kolmannen erän lopussa kun Eliska Krizova ohitti peittämään polvelle pudottautuneen Jenni Morottajan ja syötti poikittain Anna Vartiaisen merkkauksesta irtautuneelle Hanka Konickovalle, joka lakaisi kavennuksen. Suomi taisteli kuitenkin hyvin päästämättä tshekkejä tasoituspaikkoihin, ja etenkin Eliisa Alanko raatoi häiritsemässä korkealta vastustajan rakentelua. Viimeinen niitti syntyi ottelun viimeisen minuutin aluksi, kun Maiju Merikanto haistoi tshekkipuolustajan laidan kautta yrittämän syötön ja sijoitti Suomen kolmannen osuman tyhjään verkkoon.

- Jopa yllättävän rento suoritus joukkueelta aina kokemattomimpia pelaajiamme myöten, Suomen kakkosvalmentaja Jari Oksanen kiitti.
- Jo ennen peliä tuntui, että taistelua löytyy ja valmennuksen kesken odottelimme maalin kahden-voittoa koska Tshekilläkin on hyvä joukkue.

Suomi ei lähtenyt pronssiotteluun prässäämään korkealta.
- Pyrittiin karvaamaan noin 60 prosentin korkeudelta, varmistamaan oman pään pitävyys ja haistelemaan vastaiskuja. Vaikka peli pysyi pitkään maalittomana, hallittiin hyvin palloa ja peli oli hallussamme. Ylivoimamaali toki toi rentoutta lisää.

Jari Oksanen näki pelin ratkenneen ennen kaikkea Suomen kurinalaisempaan puolustuspeliin.
- Tshekkien peli perustuu enemmän hyviin yksilösuorituksiin eikä ole niin systemaattista. Vireystila joukkueessa oli myös kohdallaan eli ei mennyt yli, mutta jokaiselta löytyi taistelutahtoa heti kaukaloon hypätessään. Ja Maiju Merikannon maalit totta kai toivat taululle ratkaisevan eron, Jari Oksanen muistutti.
- Merikannon lisäksi Jonna Mäkelä maalissa torjui hyvän ottelun, Elina Kujala ja kesken pelin kokoonpanoon tullut Minna Korhonen tekivät senttereinä hyvää työtä. Anu Peltokangas loi hyökkäyspelissä paljon hyviä tilanteita. Hyvä taistelu koko joukkueelta.

Kokonaisuutena pronssi oli Jari Oksasen mielestä minimisuoritus.
- Tavoitteet olivat kovemmat, mutta hyvä että päätettiin turnaus voittoon. Kukaan ei voi kiistää, etteivätkö kohta alkavassa finaalissa Ruotsi - Sveitsi pelaisi turnauksen kaksi parasta joukkuetta.

Naisten seitsemästä MM-turnauksesta Suomella on nyt koossa kaksi MM-kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Tshekille Suomen naiset eivät edelleenkään ole hävinneet koskaan vaan 18 kohtaamisesta on 16 voittoa ja kaksi tasapeliä.

Salibandya, Västerås, Ruotsi
Naisten MM-turnaus
Pronssiottelu: Tshekki - Suomi 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)

1. erä: Maaliton.
2. erä: 34.15 Maiju Merikanto (Anu Peltokangas) 0-1 yv.
3. erä: 40.59 Merikanto (Anne Suomalainen) 0-2, 57.40 Hanka Konickova (Eliska Krizova) 1-2, 59.09 Merikanto 1-3 tm.

Torjunnat:
Jana Christianova Tshekki 9+13+4=26,
Jonna Mäkelä Suomi 8+3+0=11.

Erotuomarit: Lim Dennis Chi Minh ja Ismail Sharif, Singapore.

Yleisöä: 2 452.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle