Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Heikkinen hiihti historiallisen voiton Davosissa

 
Heikkinen hiihti historiallisen voiton Davosissa

Matti Heikkinen voitti vapaan hiihtotavan 15 kilometrin maailmancupin kilpailun Davosissa. Tämä on Heikkisen uran ensimmäinen voitto maailmancupissa. Toiseksi sijoittunut Ruotsin Marcus Hellner hävisi 14,4 sekuntia. Ranskan Maurice Manificat oli kolmas, 15,9 sekuntia Heikkisestä.

Suomalaisista Teemu Kattilakoski oli 24:s, Sami Jauhojärvi 30:s, Ville Nousiainen 41:s ja Juha Lallukka 48:s.

Heikkinen hiihti alun varovasti ja nousi sitten tasaisesti kohti kärkeä. Lopussa Heikkinen irtosi helposti selvään voittoon.

- Tämä oli mahtava voitto. Tässä tuli monta rajapyykkiä samalla kertaa. Ensimmäinen voitto maailmancupissa ja maailmancupin johtajan keltainen liivi jaettuna Northugin kanssa. Ei kai sitä voi enempää voi odottaa, Heikkinen riemuitsi.

- Hiihto oli tasapainoista ja hallitsin tilanteen kaiken aikaa. En ollut alussa huolissani, vaikka jäin kärjestä. Davos on järkevän miehen paikka hiihtää. Kun menin johtoon neljällä sekunnilla niin kiihdytin vauhtia ja sitten ero olikin jo 14 sekuntia. Ajattelin, että pitää pysyä pystyssä ja ottaa uran avausvoitto maailmancupissa, Heikkinen kertasi upeaa hiihtoaan.

Heikkinen on nyt murtautunut lopullisesti maailman hiihtoeliittiin. Kauden avauksessa Norjan Beitostölenissä irtosi kolmas sija ja nyt Davosissa oli vuorossa ykköstila.

Muilla suomalaishiihtäjillä oli ladulla vaikeampaa.

- Paljon parempaan on hiihto menossa, mutta ei meno vielä ole sellaista kuin se parhaimmillaan voi olla. Olympialaisia ajatelleen olen aikataulussa. Suksi oli ihan älyttömän hyvä. Huomasi selvästi, että oli hyötyä olla täällä korkealla pidempään. Hiihdämme huomenna Lallukan Juhan kanssa Italiassa 42 kilometrin maratoncupin kisan, Kattilakoski kertoi.

- Jaksan mennä peesissä ihan helposti, mutta uutta vaihdetta ei sitten löydykään. Tein Liversin kanssa töitä yhdessä ja sain samalla itse apuja. Parempaa kuin odotin, vaikka tasapaksua meno olikin, Jauhojärvi totesi.

- Hankala hiihto kuten arvelin. Peesistä olisi ollut apua, mutta sellaista ei ollut tarjolla. Ihmeellisen väsynyt olo jo pitkään, en tiedä mikä on pielessä, Nousiainen sanoi.

- Vaikea kisa ja huonosti meni. Tuon parempaan en pystynyt. Ei riitä meikäläisen kunto tällä hetkellä tällä tasolla, Lallukka sanoi.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle