Sanni Leinonen laski 50. Åren suurpujottelussa

Ruotsin Åressa jatkettiin naisten suurpujottelun maailmancupia lauantaina. Suomalaisista kilpailussa mukana oli ainoastaan Sanni Leinonen. Leinonen ei onnistunut ensimmäisen kierroksen laskussa sijoittumaan 30 parhaan joukkoon, joka olisi oikeuttanut pääsyn toiselle kierrokselle.

Leinonen jäi ensimmäisellä kierroksella kilpailun johdossa olleesta Ranskan Tessa Worleystä 5.76 sekuntia. Leinosen loppuaika 1.16.31 oikeutti 50. sijaan. Worleyn jälkeen toiseksi nopeinta vauhtia ensimmäisellä kierroksella pitivät Slovenian Tina Maze ja Itävallan Kathrin Zettel, jotka jäivät kärjestä 0.81 sekuntia.

”Tosi iso virhe sattui noin kymmenen sekunnin kohdalla ja olin jo ekassa väliajassa tosi paljon kärkeä jäljessä. Loppulasku tuntui siltä, että se eteni ihan hyvin, mutta vaikea sanoa sen tarkemmin, kun en ole nähnyt väliaikoja”, Leinonen kertoi yläosan virheestään.

Åren rata oli paikoin todella kulunut ja numerolla 67 rinteeseen lähteneellä Leinosella ei laskeminen ollut helppoa.

”Osa käännöksistä oli tosi hyvässä kunnossa, mutta sitten taas joissain oli välillä isoja ja teräviä kuoppia. Ärsyttävää, kun kisaviikonloppuina on ensin suurpuikka ja sen jälkeen pitäisi koota itsensä seuraavan päivän pujotteluun, mutta kun tämän fiiliksen saa pois, niin huomenna lähdetään hyökkäämään pujottelussa”, suoritukseensa pettynyt Leinonen totesi.

Sunnuntaina Åressa kilpaillaan pujottelussa, ensimmäinen kierros alkaa kello 10.20. Toinen kierros on vuorossa kello 13.00 alkaen. Leinosen lisäksi sunnuntain pujotteluun osallistuu suomalaisista Tii-Maria Romar.