Rattijuopon kolaroimaksi joutunut Andreas Romar 11. Eurooppa-cupissa Italiassa

Suomen Eurooppa-cupjoukkueen kisamatkaan Italian San Vigilioon tuli reilusti ylimääräistä jännitettä, kun Andreas Romar ja valmentaja Michael Steiner joutuivat rattijuopon kolaroimaksi perjantai-iltana. Suomalaisen alppihiihdon onneksi tapahtumaketjusta selvittiin auton peltivauriolla.

Tapahtumat saivat alkunsa keskellä San Vigilion kylää, kun Steiner ja Romar olivat ajamassa kohti joukkueen majapaikkaa. Ensiksi heidät oli kiilattu jalkakäytävälle ja lopuksi vastakkainen kuski törmäsi Suomen joukkueen autoon. Suomalaiset selvisivät tapahtumasta säikähdyksellä, mutta 2.1 promillea puhaltaneen italialaiskuskin poliisit korjasivat parempaan talteen.

Itse kilpailuissa kamppailtiin Eurooppa-cupin pisteistä suurpujottelussa. Perjantaina parhaimmasta suomalaistuloksesta vastasi jo Levillä vauhtiaan väläyttänyt Samu Torsti, joka oli lopputuloksissa hienosti 13. Voiton perjantain kilpailussa vei itävaltalainen Björn Sieber.
Toiseksi paras suomalainen oli sijalle 47 laskenut Joonas Räsänen. Andreas Romar, Tuomas Huttunen, Victor Malmström ja Niko Harmanen eivät selviytyneet toiselle kierrokselle.

Lauantaina kilpailussa myös Andreas Romar löysi tutun vaihteen laskuihinsa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen vaasalainen oli sijalla 16. mutta hän onnistui parantamaan sijoitustaan viidellä pykälällä toisessa laskussa, ollen lopputuloksissa 11. Myös Torsti onnistui lauantaina laskemaan jälleen Eurooppa-cupin pisteille. Sijalle 25 laskenut Torsti on Eurooppa-cupin suurpujottelucupissa sijalla 23 ja Romar löytyy hieman korkeammalta, sijalta 18.

”Ensimmäinen lasku ei tänään onnistunut. Rinne oli todella pehmeä ja radanmerkkaus oli erittäin kääntävä ja se vielä kului loppupään laskijoille todella paljon. Ensimmäisen kierroksen jälkeen olin joku kolme sekuntia kärkeä perässä, mutta onneksi sain hieman nostettua sijoitusta toisella kierroksella”, Andreas Romar totesi.

Voiton lauantaina kilpailussa otti isäntämaa Italian Florian Eisath. Toiseksi laski ranskalainen Anthony Obert ja kolmanneksi laski perjantaina voiton ottanut Björn Sieber. Muut suomalaiset jäivät kauas kärjestä, Malmström laski sijalle 55 ja Harmanen sijalle 58. Loput suomalaiset eivät selviytyneet toiselle kierrokselle.