Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Freestyle Premiere - Nuorten suomalaisten esiinmarssi

 
Freestyle Premiere - Nuorten suomalaisten esiinmarssi


Suomun freestylen maailmancupissa nähtiin nuorten suomalaisten laskijoiden tulo maailmancupin kärkikamppailuun. Helsinkiläinen Jussi Penttala (16 v.) laski joukkueen parhaan sijoituksen ollen sunnuntaina 14. Penttalalle maailmancupin viikonloppu oli ensimmäinen. Arttu Kiramo saavutti toisena suomalaisena finaalipaikan 16 parhaan joukossa ja sijoittui epäonnistuneen alahypyn vuoksi 15:nneksi. Joukkueen päävalmentaja Pekka Lehtikallio ylisti nuorten menestystä kovatasoisessa finaalissa.

”Aivan uskomaton suoritus. Meillä ei ole ollut pitkään aikaan noin nuorta laskijaa maailmancupin finaaleissa.”

Penttalan kovasta kunnosta ja potentiaalista voidaan tehdä johtopäätöksiä myös harjoitusten määrän perusteella. Etelä-Suomessa ei ole pystynyt harjoittelemaan vielä tällä kaudella eikä Penttala ollut mukana Argentiinan leirillä.

”Jään tämän jälkeen Rukalle harjoittelemaan. Pyrin treenaamaan 3-4 päivää viikossa ja seuraavat kisat ovat joulun jälkeen Suomun Scandinavia-cupissa”, Penttala kertaili.

Lajijohtaja Marko Mustosen analyysin mukaan Penttalan ei välttämättä tarvitse odotella seuraavaa kilpailua niinkään pitkään.
”Penttalalle on varmasti paikka maailmancupiin, jos hän itse katsoo, että on halukas lähtemään”, Mustonen lupaa.

Kotikentän paineet näkyivät kummuilla

Suomen joukkueesta aisti koko viikonlopun ajan onnistumisen tärkeyden kotikilpailussa. Lähes kaikki urheilijat puhuivat näyttöjen antamisen merkityksestä kotikisassa. Finaaleista täpärästi tippunut Harri Kyllönen iloitsi tämän päivän laskun onnistumista mentaalisella puolella.

”Hienoa saada tällainen lasku alle, vaikkei se ihan finaaleihin riittänytkään. Tästä on paljon helpompi jatkaa, kun tähän asti on ollut niin vaikeaa.”

Suomen joukkueen ennakkosuosikki Tapio Luusua harmitteli paria virhettä, jotka veivät hänet mitalitaistosta. Luusuan heikkoutena ovat olleet sivulle viettävät hypyt, jotka koituivat hänen kohtalokseen maailmancupin avauskisoissa.

”Tässä rinteessä ei saanut tehdä yhtään virhettä tai peli oli heti menetetty”, Luusua tarkensi.

Suomalaisittain toiseksi parhaiten sijoittunut Kiramo lähti finaaleihin tulos tai ulos –mentaliteetilla.
”Sain katsojien kannustushuudoista niin paljon energiaa, että päätin antaa kaikkeni finaalilaskussa. Valitettavasti toisen hypyn alastulo jäi takapainoiseksi ja sijoitus meni siinä”, Kiramo analysoi.

Kilpailua tiiviisti sivusta seurannut, sairaslomalle polvivamman vuoksi passitettu, MM- ja olympiamitalisti Mikko Ronkainen odottaa paluuta kisakentille.
”Polvea ei tarvinnut onneksi operoida, joten muutamien viikkojen päästä pääsen taas mäkeen. Olen kuntouttanut polvea aktiivisesti ja pääsen laskemaan toivottavasti jo joulukuun lopussa”, Ronkainen arvioi.

Maailmancupin avaus päätökseen

Pohjois-Amerikan vahvoista näytöistä huolimatta myös suomalainen freestylehiihto sai kaivatun viestin, että kokeneiden laskijoidemme rinnalle on nousemassa uusia lupaavia lahjakkuuksia. Suomulla kisataan FIS:n päätöksellä takuuvarmasti vielä kahtena tulevana vuotena, mikä takaa freestylehiihdolle hyvät näkymät harjoituskentällä. Maailmancupin avauksen jälkeen joukkue suuntaa Kanadan Calgaryyn tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle