Ranskan Sandrine Aubert laski uran toisen maailmancupvoiton Åressa

Alppihiihdon naisten maailmancupissa kilpailtiin sunnuntaina pujottelucupin osakilpailu Ruotsin Åressa. Suomalaisista mukana oli kaksi laskijaa, lähtönumerolla 25 laskenut Sanni Leinonen ja numerolla 59 rinteeseen startannut Tii-Maria Romar.

Suomalaisten laskut eivät riittäneet kilpailun kärkikahinoihin. Ensimmäisellä kierroksella Sanni Leinosella sattui laskuun lukuisia virheitä ja hän jäi kilpailua johtaneesta Saksan Maria Rieschistä 3.85 sekuntia ja sijoitus oli 27. Tii-Maria Romarin lasku riitti 41. sijaan. Ero kärkeen kasvoi 4.74 sekuntiin.

”Pitkästä aikaa oli hyvä fiilis omasta laskusta. Viime aikoina ei ole ollut hyvä tunne, mutta nyt tupi sellainen olo, että pääsee rinteessä alas asti. Yläosa oli ihan ok ja väliajat myös hyviä, mutta loppuosan virhe maksoi sitten toisen kierroksen paikan”, Tii-Maria Romar kertoi.

”Funasdalenin FIS-kisojen voitto ja neljäs sija tällä viikolla osoittivat, että osaan laskea kaksi hyvää laskua samana päivänä, mutta pitää oppia kisaamaan samalla tavalla myös maailmancupissa. Eka kierros oli kyllä aikamoista hutilointia ja se ei lähtenyt yhtään. Tuntui, että kädet olivat välillä selän takana ja ties missä”, Sanni Leinonen kertoi.

Toisella kierroksella Leinonen onnistui parantamaan sijoitustaan ja nousemaan 20 parhaan joukkoon. Aikaero voittoon laskeneeseen uransa toiseen maailmancupvoittoon laskeneeseen Ranskan Sandrine Aubertiin oli 4.42 sekuntia. Kisassa toiseksi ja kolmanneksi laskivat saksalaiset sisarukset Maria ja Susanna Riesch.

”Toisen kierroksen lasku oli todella mukavan tuntuinen. Ei mitään ihmeeellisiä virheitä, tuntui hyvin pitkälle samalle kuin monissa treenilaskuissa. Osa käännöksistä oli tosi jäisiä, mutta ylipäätänsä rinne oli pehmeämpi kuin yleensä. Varsinkin loppupään laskijoilla oli vaikeuksia, kun kulumaa tuli niin paljon”, 19. laskenut Leinonen totesi.

Leinonen jää harjoittelemaan Åreen ja hänen tarkoituksena on osallistui Super-G ja suurpujottelu FIS-kilpailuihin Åressä 18.-20- joulukuuta. Seuraavat maailmancupin tekniikkalajien kilpailut ovat vuorossa joulun jälkeen, kun naiset pujottelevat ja suurpujottelevat Itävallan Lienzissä 28.-29. joulukuuta.