Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tanja Poutiainen ja Marcus Sandell palasivat onnistuneesti rinteeseen

 
Tanja Poutiainen ja Marcus Sandell palasivat onnistuneesti rinteeseen


Suomen alppihiihtomaajoukkueen loukkaantumiset alkavat olla mennyttä aikaa. Selkävaivoista kärsinyt Tanja Poutiainen on palannut rinteeseen kotimaan lumilla ja Marcus Sandell on suunnannut harjoittelemaan Keski-Eurooppaan. Urheilijoilla on vahva usko omaan kuntoonsa kaksi kuukautta ennen olympialaisia.

Tanja Poutiainen harjoitteli alkuviikosta kolme päivää Levillä, jossa keskityttiin pujottelukunnon hiomiseen. Levi Black kisarinteen lisäksi vaihtelevia olosuhteita haettin myös muista rinteistä ja Poutiainen oli erittäin tyytyväinen lyhyeen, mutta tehokkaaseen pujotteluharjoitusjaksoon.

”Treenit menivät aivan loistavasti. Kylmä Levillä oli, mutta se ei haitannut harjoittelua, kun olosuhteet olivat muuten erinomaisessa kunnossa. Kolmeen päivään mahtui paljon laskuja ja tammikuun kisaputkea ajatellen nämä olivat loistavat harjoitukset. Pujottelu alkaa olla nyt sillä tasolla missä sen kuuluu olla”, jouluostoksilta Rovaniemeltä tavoitettu Poutiainen kertoi.

Yhdysvalloissa sattunut selän venähtäminen ei ole enään Poutiaisen harjoittelua haitannut, vaan hän on pystynyt tekemään täysipainoisia harjoituksia niin fysiikkatreeneissä kuin myös rinteessä.

”Ei ole ollut huomattavissa mitään selkävaivaan liittyvää harjoittelussa. Se tuli ja meni, että sen puolesta ei mitään ongelmaa. Myös fysiikkatreeneissä olen pystynyt tekemään maksimiharjoituksia, kun jalat ovat olleet treeneistä väsyneet, niin siitä tietää, että selkä on kunnossa”.

Poutiainen jatkaa välipäivän jälkeen harjoittelua maajoukkueen harjoituskeskuksessa Suomulla, jossa keskitytään suurpujotteluharjoituksiin.

”Ei tälläistä harjoituspätkää saa koskaan kisakauden aikana. Åren kisojen väliin jättäminen oli oikea päätös ja uskomme vahvasti tämän harjoitusjakson tehneen pelkästään hyvää loppukautta ajatellen. Huomenna jatketaan suurpujottelun merkeissä Suomulla, jossa tarkoituksena on laskea kolme päivää suurpuikkaa ja yksi päivä pujottelua.”

Marcus Sandell kokeillut vauhtiaan suurpujotteluradalla

Alkukaudesta Itävallan Pitztalissa loukkaantunut Marcus Sandell on harjoitellut tämän viikon Itävallassa. Sandell oli edellisen kerran käynyt laskemassa Levin maailmancupin yhteydessä ja pääsy takaisin rinteeseen oli Sandellille mieluista.

”Vapaata olen pääasiassa nyt laskenut, mutta myös muutamia käännöksiä suurpujotteluradalla. Fiilis on oikein hyvä laskemisesta ja hauskaa päästä takaisin mäkeen”, Sandell sanoi.

Sandell ei ole vielä fyysisesti täydessä kunnossa ja tärkeää onkin löytää nyt oikea rytmitys fysiikka- ja rinneharjoitusten suhteen.

”Selkä menee vähän jumiin laskiessa ja olen kyllä ollut aika väsynyt mäkipäivän jälkeen, mutta mitä enemmän laskee sitä enemmän kehittyy ja saa kestävyyttä. Tärkeää on nyt treenata sekä kestävyyttä että lajiharjoituksia, jos vaan laskisi niin voimatasot eivät kehittyisi niin paljon, joten myös kuivaharjoittelua pitää tehdä paljon”, joulun ajaksi Suomeen harjoittelemaan tuleva Sandell kertoi.

Erikoisempia kammoja ei alppihiihtäjälle Pitztalin onnettumuudesta jäänyt. Miesten maajoukkueen päävalmentaja Christian Leitner olikin todennut Sandellille, että alppihiihto on kuin pyörällä ajo, kun sen kerran oppii sen osaa aina.

”Olen ehkä tietoisempi mitä ympäristössä tapahtuu laskun aikana kuin ennen onnettomuutta. Hahmotan paremmin missä on puita, kivia ja muuta, mikä ei aikaisemmin kiinnostanut, veti vaan menemään. Laskeminen ei kuitenkaan jännitä tai pelota, nyt tiedän mitä ympärillä tapahtuu ja osaan ottaa ne huomioon laskemisessa”, Sandell summasi.

Sandell palaa joulun jälkeen harjoittelemaan Keski-Eurooppaan. Myös joukkuekaveri Jukka Leinon tilanne näyttää valoisalta. Leino pääsee todennäköisesti Sandellin seuraksi harjoitusrinteisiin 28. joulukuuta.

Tulevana sunnuntaina ja maanantaina alppihiihdon maailmancupissa on vuorossa Italian Alta Badian kilpailut. Suomalaisista kilpailuihin osallistuvat Andreas Romar pujotteluun sekä suurpujotteluun ja maanantaina uransa ensimmäiseen maailmancupiin suurpujottelussa starttaava Samu Torsti. Suorat TV-lähetykset Alta Badiasta MTV3:n kanavilla ja Eurosportilla. Ensimmäinen kierros lauantaina kello 10.35 ja toinen kierros 13.30. Sunnuntaina Italiassa suurpujotellaan kello 10.50 alkaen ja toinen kierros on vuorossa kello 13.35.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle