Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Roglassa

 
Maastohiihdon maailmancup jatkuu Roglassa


Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikonloppuna Slovenian Roglassa, jossa hiihtotapa sprinteissä ja yhteislähtökilpailuissa on perinteinen. Sprintit hiihdetään lauantaina ja sunnuntain yhteislähtökilpailuissa naisilla on matkana 15 km ja miehillä 30 km.

Rogla on kärsinyt lumipulasta ja normaalimatkoilla käytössä on vain 2,5 kilometrin mittainen lenkki. Sprinttirata on erittäin haastava ja raskas.

- Roglan sprinttirata on maailmancupin vaativin. Se on myös raskas -ollaan korkealla ja ladulla on kolme nousua. Tämä laittaa hiihtäjät lujille ja kilpailu suosii enemmän normaalimatkojen tyyppisiä hiihtäjiä. On sääli, että sunnuntaina käytössä on vain 2,5 kilometrin lenkki, päävalmentaja Magnar Dalen sanoi.

- Viikonloppu on hiihtäjillemme erittäin tärkeä näyttöpaikka Vancouverin olympialaisia ajatellen, Dalen jatkoi.

Raskas sprinttirata on saanut hiihtäjiä tekemään uusia valintoja hiihdettävien matkojen suhteen. Naisista sprinttiin lähtee neljä hiihtäjää: Aino-Kaisa Saarinen, Virpi Kuitunen, Riikka Sarasoja ja Kirsi Perälä. Riitta-Liisa Lassila ja Pirjo Muranen jättävät sprintin väliin ja keskittyvät sunnuntain 15 kilometrille.

Miehistä sprinttiin starttaavat Kalle Lassila, Matias Strandvall, Lasse Paakkonen, Olli-Pekka Tolvanen, Jesse Väänänen ja Ville Nousiainen, joka hiihtää Sami Jauhojärven tilalla. Jauhojärvi satsaa sunnuntain 30 kilometrille.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle