Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Harri Olli seitsemäs Engelbergin perjantain kilpailussa

 
Harri Olli seitsemäs Engelbergin perjantain kilpailussa


Sveitsin Simon Amman voitti kotiyleisön edessä Sveitsin Engelbergissä hypätyn mäkihypyn maailmancupin kilpailun. Ammanin ykköspallille kantaneet hypyt olivat 137.5 ja 133 metriä pitkät. Suomalaiskotkista parhaiten onnistui Harri Olli, sijoittuen kilpailussa seitsemänneksi. Olli hyppäsi kilpailussa 130.5 ja 122.5 metriset hypyt. Flunssastaan hyvin toipunut Janne Ahonen oli kilpailussa kuudestoista.

Harri Olli oli tyytyväinen perjantain kilpailusijoitukseensa.
- Tämä on ihan positiivinen tilanne, kun tuollaisella hyppäämisellä sijoittuu kymmenen parhaan joukkoon. Suunta on kuitenkin positiivinen verrattuna eilisiin harjoitushyppyihin, totesi Olli luottavaisena.
Uusia kilpailuvarusteita testataan Engelbergissä, kun edessä on yksi kauden päätavoitteista – mäkiviikko.
- Tämä kisa meni suksia ja mäkipukuja testatessa. Kaikin puolin on siis hyvä lähteä huomiseen ja sunnuntain kisaan, kertoi Olli.

Olosuhteet muuttuivat ensimmäisellä kierroksella ja kierros jouduttiin uusimaan. Ahoselle kierroksen uusiminen lisäsi haasteita muutenkin vilkkaaseen päivään.
- Sählinkiä riitti ja hyppyjä tuli hyppyjen perään aamun harjoitukset mukaan lukien. Koko ajan hieman kiire suoritusten välissä, sanoi Ahonen kilpailun jälkeen.
- Olen kuitenkin iloinen kun olen jo tässä kunnossa flunssan jälkeen, tästä on hyvä lähteä huomiseen kilpailuun, totesi Ahonen kilpailutuloksestaan.

Päävalmentaja Janne Väätäinen totesi koko suomalaisryhmää vaivanneen ajoitusongelmat mäessä.
- Tänään kaikkia vaivasi ajoitusongelmat hyppyrinpöydällä. Liikkeelle lähtö pitää saada herkemmäksi, kertoi Väätäinen joukkueensa kilpailusuorituksista.

Ollin hyppäämiseen Väätäinen oli edellisten viikonloppujen tapaan tyytyväinen.
- Harrin hyppääminen on ollut hyvää täällä koko ajan, totesi Väätäinen päivän parhaasta suomalaiskotkasta.

Tuloskooste
FIS Mäkihypyn maailmancup 2009-10
18.12.2009 Engelberg SUI HS 137

1. Simon Ammann SUI 270.4
2. Gregor Schlierenzauer AUT 268.2
3. Thomas Morgestern AUT 243.5
7. Harri Olli 233.4
16. Janne Ahonen 224.3
31. Kalle Keituri 104.0
35. Janne Happonen 103.0

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle