1-1 26.17 Mihnov (Atjushov, Kozlov)
2-1 50.53 Sushinski (Kurjanov, Kalinin)
2-2 52.14 Immonen (Pettinen)
2-3 59.53 Kontiola (Väänänen, Aalto)

1st Channel Cup, Venäjän EHT-turnaus, jatkui iloisissa sinivalkotunnelmissa. Leijona pöllytti Venäjän karhun turkkia lukemin 2-3. Petri Kontiolan voittomaali seitsemän sekuntia ennen päätössummeria sai 13 000 hengen kotikatsomon hiljaiseksi.

Suomi aloitti 1st Channel Cup –turnauksen torstaina Prahassa, tappiollisesti Tsekille. Leijonat saapuivat perjantaina monen mutkan kautta Moskovaan – tunnin verran myöhästyneen lennon jälkeen vuorossa oli reilun 10 kilometrin bussimatka lentokentältä jäähallille, joka venähti kestoltaan vajaaseen kolmeen tuntiin. Leijonat istuivat bussissa suurkaupungin ruuhkassa eivätkä päässeet lainkaan harjoittelemaan.

Leppoisa linja-autotunnelma teki ilmeisen hyvää joukkueelle, sillä Suomen peli-ilme oli lauantaina kauttaaltaan väkevämpi kuin torstaina Prahassa ja Venäjä-kamppailu sai edellä mainituista huonoista lähtökohdista huolimatta positiivisen Leijonastartin. Väkevän avauserän pelannut Leo Komarov karvasi ottelun neljännellä minuutilla kiekon venäläismaalivahdilta, joka seikkaili maalinsa takana, ja toimitti kiekon Juha-Pekka Hytöselle, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään Venäjän rysään. Maali oli Hytöselle A-maaottelumaali numero kaksi. Erätauolle siirryttiin Suomen 0-1 johdossa.

Toisessa erässä nousivat jo ensimmäisessä erässä pinnan alla velloneet tunteet pintaan. Erässä pidettiin pari-kolme kunnon torikokousta, vuoroin Suomen ja vuoroin Venäjän maalin edustalla. Leijonista varsinkin Komarov ja Mikko Kuukka tuntuivat käyvän vastustajan ihon alle antamalla iskun iskusta. Myös Komarovin verbaaliset kyvyt tuntuivat olevan punainen vaate isäntäjoukkueelle. Joukkueet istuivat erässä jäähyllä yhteensä 28 minuuttia.

Erässä nähtiin myös Venäjän avausmaali, kun ajassa 26.17 Alexey Mikhnov ohjasi puolustajan Vitaliy Atyushovin siniviivavedon Suomen maaliin. Hyvää työtä Leijonamaalilla tehnyt Teemu Lassila oli voimaton, kun ohjuri lipui hiljalleen längistä verkon perukoille.

Päätöserän avauskiekko putosi keskipisteeseen lukemista 1-1. Ossi Väänäsen kahdesta kyseenalaisesta jäähystä toinen koitui kohtalokkaaksi ajassa 50.53, kun Maxim Sushinsky vei Venäjän 2-1 johtoon komean kuvion päätteeksi. Tämän jälkeen peli olikin sitten pelkkää suomalaisjuhlaa – ensin Jarkko Immonen tasoitti kahdeksan minuuttia ennen loppua venäläisluistimen suosiollisella avustuksella ja ajassa 59.53 nähtiin ottelun huipentumana ”Konna” Kontiolan voittomaali.

– Eihän tollaista kuuluisi mennä tuosta paikasta edes kokeilemaan, rystypuolen vanhanaikaisen ei nimittäin kai pitäisi upota tällä tasolla, mutta tällä kertaa toimi. Aina kannattaa yrittää, kertoi Kontiola pelin jälkeen leveä virnistys kasvoillaan.

Lauantai-iltapäivän peli kirjattiin siis Suomelle numeroin 2-3. Suomen joukkueen parhaana palkittiin maalivahti Lassila, jolle ottelussa kertyi kaikkiaan 31 koppia. Koko Suomen joukkue ansaitsee kehut uhrautuvaisesta pelistään, mustelmia otettiin turhia valittamatta kroppaan ja pelin jälkeen Leijonakopissa olikin käyttöä fysioterapeutti Timo Vaitisen loihtimille jääpusseille.

Leijonien turnaus päättyy sunnuntaina perinteiseen Suomi – Ruotsi –otteluun.