Naiset jättivät myös Saksan nollille

Suomi voitti Saksan 3-0 (2-0, 0-0, 1-0) naisten Euro Hockey Tourin toisessa ottelussaan lauantaina Salossa. Lopputulos antaa ottelusta hieman tasaisemman kuvan kuin mitä pelitapahtumat osoittivat. Käsikirjoitus oli nimittäin samanlainen kuin naisleijonien eilisessä ottelussa; Suomi teki kentällä mitä halusi, mutta Saksan puolustustaistelu ja erinomainen maalivahti Yvonne Schröder onnistuivat pitämään numerot siedettävinä.

Ensimmäinen maali nähtiin, kun ottelua oli pelattu kaksi minuuttia. Puolustaja Mira Jalosuo pääsi nousemaan laidasta maalin tuntumaan ja antoi hyvän syötön Minnamari Tuomisen lapaan. Tuominen tinttasi kiekon taidokkaasti verkkoon aivan maalivahti Schröderin edestä. Toisen maalin viimeisteli Mari Saarinen reilu minuutti ennen erän loppua. Saarinen sai syötön ketjukavereiltaan Riikka Noroselta ja Nora Tallukselta, kiersi maalin takaa etutolpalle ja malttoi laukoa juuri oikealla hetkellä kiekon aivan maalin kattoon.

Toinen erä mentiin rajussa suomalaisten pyörityksessä, mutta useista ylivoimatilanteistakaan huolimatta kiekkoa ei saatu yhtään kertaa Saksan pömpeliin.

Kolmannessa erässä maalinteko onnistui vasta aivan viimeisellä minuutilla. Tällöin Linda Välimäki survoi maalinedustalta voittolukemat 3-0 Saija Sirviön ja Jenni Hiirikosken esityöstä.

Suomella oli ottelussa nelisenkymmentä hyvää maalintekopaikkaa Saksan neljää jonkinlaista tilannetta vastaan, mutta tänään sekä jo mainittu Saksan hyvä maalivahtipeli että suomalaisten riittämättömät tukitoimet maalinteossa aiheuttivat sen, että tulos jäi hallinnasta huolimatta laihaksi.

Suomen valmentaja Jari Risku löysi ottelusta positiivisia asioita. ”Saimme tänään hyvän mahdollisuuden ajaa sisään alkuviikosta harjoiteltuja hyökkäyskuvioita. Hienoa oli myös kaikkien viisikoiden puolustusaktiivisuus sekä puolustajiemme varmuus kiekollisessa pelissä”, huomioi Risku.

Suomi kohtaa Euro Hockey Tourin viimeisessä ottelussaan Ruotsin, joka voitti Venäjän 6-2. Ottelu pelataan Lohjalla ja se alkaa klo 16.00.