Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Saarinen viides Roglan sprintissä

 
Saarinen viides Roglan sprintissä


Aino-Kaisa Saarisen viides sija oli paras suomalaissuoritus maastohiihdon maailmancupin sprinteissä Slovenian Roglassa. Muut suomalaiset eivät selviytyneet finaaleihin. Miesten paras oli välieriin yltänyt Ville Nousiainen.

Hyytävässä 15-asteen pakkasessa ja viimassa käyty perinteisen hiihtotavan sprintti hiihdettiin raskaalla radalla korkeassa ilmanalassa.

Naisten sprintin voitti Norjan Marit Björgen ennen Puolan Justyna Kowalczykia. Kolmas oli Slovenian Petra Majdic.

Miesten ykkönen oli Norjan Petter Northug, joka löi loppukirissä Saksan Tobias Angererin ja Ruotsin Jesper Modinin.

Puolivälieränsä voittanut Saarinen oli vaikeuksissa välierässään ja eränsä neljäntenä hän joutui aikavertailuun. Toisessa välierässä meno oli kuitenkin verkkaisempaa ja Saarinen selviytyi finaaliin. Finaalissa Saarisen veto ei riittänyt kärkimenijöiden Björgenin ja Kowalcykin vauhtiin.

- Tänään paukut eivät riittäneet tämän parempaan. Puolivälierä meni hyvin, mutta sitten oli vaikeaa. Jäin vähän finaalin startissa enkä saanut rytmiä päälle missään vaiheessa. Taktisesti hiihdin suunnitellusti eli katsoin ensimmäisen nousun ja sitten yritin nousta lopussa. Parempaan en pystynyt, Saarinen sanoi.

Suomen joukkue matkusti torstaina Davosista 13 tuntia bussilla Sloveniaan. Se oli hieman jäykistänyt lihaksistoa.

- Puuduttava bussimatka tuntui aavistuksen kropassa. Ehkä sillä vähän oli vaikutusta, arveli Saarinen.

Sunnuntain yhteislähtökilpailuun Saarinen uskoo palautuvansa.

- Nyt tehdään hyvät verryttelyt ja ladataan energiaa. Huomenna katson mitä muut tekevät ja teen sitten ratkaisuja sen mukaan. Luvassa on kiristyvää pakkasta, joten kylmää kyytiä on tiedossa, Saarinen totesi.

Saarisen tavoin Virpi Kuituselta sujui välierä tahmeasti. Kuitunen ei päässyt missään vaiheessa kärjen rytmiin ja ero kasvoi liian suureksi loppusuoralla. Hänen sijoituksensa erässään oli viides ja lopputuloksissa Kuitunen oli 9:s.

Riikka Sarasojan (17:s) tie pysähtyi puolivälieriin. Kirsi Perälä (43:s) ei selviytynyt aika-ajosta jatkoon.

Ville Nousiainen tuli mukaan sprinttiin Sami Jauhojärven tilalle. Nousiainen hiihti ennakkoluulottomasti puolivälierästään jatkoon. Välierässä Nousiainen joutui tunnustamaan neljä kilpailijaa paremmakseen ja finaalipaikka jäi saavuttamatta. Nousiaisen sijoitus oli 10:s.

- Olin aika jäässä joka erässä. Sormet ja ranteet tuntuivat jäätyvän viimassa ja pakkasessa. Tasatyöntö oli aika hankalaa jäykin sormin. Jyrkässä nousussa pystyin tikkamaan hyvin. Jännä nähdä miten huomenna 30 km kulkee. Olo on alkanut tuntua paremmalta koko ajan ja kun saan kropan normalisoitumaan niin eiköhän tästä hyvä tule, Nousiainen sanoi.

Kalle Lassila jäi niukasti välierien ulkopuolelle ja loppusijoitus Lassilalla 13:s. Jesse Väänäsen sijoitus oli 25:s.

Davosissa neljänneksi sijoittunut Matias Strandvall jäi puolivälieränsä viimeiseksi. Samoin kävi Lasse Paakkoselle. Strandvallin sijoitus 28:s ja Paakkosen 26:s.

Olli-Pekka Tolvanen ei selviytynyt aika-ajosta jatkoon. Hänen sijoituksensa oli 51.

- Siinä mielessä olen tyytyväinen, että niin moni pääsi jatkoon, mutta nyt on tehtävä töitä sen eteen, että saamme välieriin useamman hiihtäjän. Tämä oli erikoissprintti raskaalla radalla ja korkealla. Se näkyi tuloksissa, päävalmentaja Magnar Dalen summasi.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle