Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Schlierenzauer voittoon Engelbergissä

 
Schlierenzauer voittoon Engelbergissä

Mäkihypyn maailmancupin Engelbergin(SUI) toisen osakilpailun voitti Itävallan Gregor Schlierenzauer 137 ja 130 metriä kantaneilla hypyillään tiukasti ennen sveitsiläisen kotiyleisön omaa suosikkia Simon Ammannia. Janne Ahonen oli suomalaiskotkien paras lauantain kilpailussa sijoittuen kolmanneksitoista. Ahosen hypyt kantoivat 121 ja 121,5 metriä.

Janne Ahonen ei vielä ole tyytyväinen kilpailusijoitukseensa, mutta suoritukset paranevat koko ajan.
- Vähän parempaa oli tänään, varsinkin ensimmäisen kilpailukierroksen hyppy. Pienet jutut paranevat koko ajan, mutta vaatii vielä töitä että näkyy kilpailutuloksissa. Tuloslista ei vielä tyydytä, totesi Ahonen päivän suorituksistaan.
Sunnuntaina kilpaillaan vielä yksi kilpailu Engelbergissä ja sen jälkeen alkaa joulutauko. Ahonen haluaa hyödyntää tauon mäkiviikolle valmistautumiseen.
- Toivottavasti Lahdessa pääsee mäkeen ensi viikolla, harjoittelemaan pitää päästä ennen mäkiviikkoa, sanoi Ahonen.
Sunnuntain kilpailu Engelbergissä on tämän maailmancup-periodin viimeinen ja sen jälkeen maiden kiintiöt päivitetään mäkiviikolle. Ahonen toivoo saavansa sunnuntain kisasta pisteitä tililleen.
- Sunnuntain kisaan lähden hakemaan taas petrausta suorituksiin ja samalla paikkaa mäkiviikolle, kertoi Ahonen tavoitteistaan Engelbergin triplaviikonlopun viimeisessä kilpailussa.
Päävalmentaja Janne Väätäinen ei ollut huolissaan joukkueensa hyppäämisestä, vaikka tulos jäikin vaisuksi. Kilpailu käytiin haastavissa olosuhteissa, mutta sen taakse Väätäinen ei suostu menemään.
- Nyt pitää vaan keskittyä olennaiseen, asennetta kehiin. Kelit olivat kyllä vaikeat, mutta ei sen taakse voi mennä.
- Joukkueessa on hyvä meininki ja asenne. Keskitytään nyt huomiseen kilpailuun ja mietitään sen jälkeen vasta mäkiviikkoa, totesi Väätäinen.

Tuloskooste
Mäkihypyn maailmancup 2009-10
19.12.2009 Engelberg SUI HS 137

1. Gregor Schlierenzauer AUT 265.6
2. Simon Ammann SUI 264.6
3. Andreas Kofler AUT 250.5
13. Janne Ahonen 213.5
27. Harri Olli 196.1
46. Kalle Keituri 81.7

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.comTakaisin edelliselle sivulle