Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koivuranta nousi neljänneksi upealla hiihdollaan Ramsaussa

 
Koivuranta nousi neljänneksi upealla hiihdollaan Ramsaussa

Suomalaisten yhdistetyn miesten hiihtovauhti oli jälleen erinomaista Ramsaun sunnuntain kilpailussa ja hieman kadoksissa ollut mäkivirekin löytyi sunnuntaina. Koivuranta nousi vahvalla hiihdollaan kilpailun neljänneksi, kilpailun voiton viedessä Saksan Björn Kircheisen.

Suomalaiset onnistuivat mäessä sunnuntaina hienosti koekierroksesta alkaen. Jaakko Tallus ja Anssi Koivuranta veivät kärkisijat koekierroksella, kun taas kilpailukierroksen parhaasta suomalaisonnistumisesta vastasi Janne Ryynänen. Ryynänen hyppäsi saman mitan kuin mäkiosuuden voittaja Jason Lamy Chappuis 94,5 metriä, mutta sijoittui tuulitasoitusten vuoksi neljänneksi, 6 sekuntia kärjestä. Jaakko Tallus lähti ladulle kymmenentenä 17 sekunttia kärjestä ja Anssi Koivuranta 29 sekuntia kärjestä, sijalta kuusitoista. Ryynänen kaatui hiihto-osuudella ollessaan vielä kärkiryhmän mukana ja menetti harmittavasti asemiaan kilpailussa. Koivuranta sen sijaan hiihti kärjen kiinni ja taisteli loppusuoralle saakka palkintopallisijoista.

Päävalmentaja Kimmo Savolainen oli tyytyväinen päivän suomalaissuorituksiin – erityisesti Koivurannan hiihtovauhtiin.
- Kyllä oli ihan hieno päivä. Mahtava hiihto Anssilta ja kaikilta. On hienoa että Anssi pystyy nyt hiihtämään kovien hiihtäjien kanssa samaa vauhtia kilpailu toisensa perään. Mäessä Anssin kohdalle sattui tänään takavirtaus, ja jouduin odottamaan pitkään ennen kuin päästin hänet alas. Anssi totesi hyppynsä jälkeen, ettei ole aikaisemmin ollut tuossa tilanteessa, että tajuaa joutuvansa huonoon keliin ja se vaikutti häneen kilpailuhyppyynsä tänään, summasi Savolainen päivän kilpailua.
Savolainen harmitteli Janne Ryynäsen kaatumista hiihto-osuudella.
- Harmittava tuo Jannen kaatuminen tänään, hän olisi varmasti taistellut myös kymmenen parhaan joukossa tänään ilman sitä, Savolainen totesi.

Tuloskooste
Yhdistetyn maailmancup 2009-10
20.12.2009 Ramsau AUT HS 98/10 km

1. Björn Kircheisen GER 23.29,7
2. Magnus Moan NOR +0,4
3. Felix Gottwald AUT +0,7
4. Anssi Koivuranta +1,7
15. Janne Ryynänen +14,9
24. Jaakko Tallus +54,9
Lauri Asikainen keskeytti.

Yhdistetyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle