Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Saarinen hylättiin 15 km yhteislähtökilpailussa

 
Saarinen hylättiin 15 km yhteislähtökilpailussa


Aino-Kaisa Saarinen hiihti maaliin neljäntenä 7,8 sekuntia voittajasta maastohiihdon maailmancupin yhteislähtökilpailussa Slovenian Roglassa. Kilpailun jälkeen Saarinen hylättiin, sillä kilpailun tuomarineuvosto katsoi Saarisen häirinneen Slovenian Petra Majdicia. Häirintä tapahtui ennen 10 kilometrin kohdalla ollutta kirimaalia, kun Saarinen vaihtoi latua Majdicin eteen ja Majdic kaatui.

- En voi hyväksyä tuomarineuvoston päätöstä. Pidän sitä epäoikeudenmukaisena. En missään nimessä halunnut tieten tahtoen häiritä Majdicia. Halusin taistella kirimaalin lisäpisteistä ja katsoin olevani Majdicin edellä vaihtaessani latua. Tilanteessa suksemme kolahtivat yhteen, mutta en koskenut Majdiciin. Paikalla ei ole havuilla erotettuja kaistoja ja ladun kääntyessä oikealle hain kiritaisteluun lyhintä reittiä, Saarinen selvitti pettyneenä.

- Tällaista on tapahtunut ennenkin ja niistä on annettu varoitus. Esimerkiksi viime vuonna Majdic kiilasi Pirjo Murasta Lahden sprintissä ja selvisi siitä varoituksella. En kaipaa mitään kabinettipeliä, mutta koen hylkäyksen vääränä. Aion pahoitella tapahtunutta nähdessäni Majdicin. Jatkossa taistelen ladulla pisteistä reilusti luonteeni mukaan. Tästä saan lisää sisua, Saarinen sanoi.

- Hiihto kulki tänään ihan hyvin ja tunnen olevani hyvässä kunnossa. Kaikesta huolimatta suuntaan joulun viettoon hyvillä mielin ja aloitan valmistautumisen Tour de Skille, Saarinen päätti.

Suomi vie hylkäyspäätöksen FIS:in käsittelyyn.

- Olemme pahoillamme tapahtuneesta. Aiomme kuitenkin tehdä virallisen valituksen tuomarineuvoston hylkäyspäätöksestä Kansainväliselle hiihtoliitolle. Vastaavanlaisia tilanteita on sattunut aiemminkin, mutta niistä ei ole tehty näin rajuja päätöksiä, päävalmentaja Magnar Dalen kommentoi.

Perinteisen hiihtotavan kilpailun voitti Puolan Justyna Kowalczykille ennen Norjan Marit Björgeniä ja Ruotsin Anna Haagia. Majdicin sijoitus oli 7:s.

Virpi Kuitusen sijoitus oli 13:s ja ero kärkeen +1.31,2, Riitta-Liisa Roponen 15:s (+1.42,5), Riikka Sarasoja 17:s (+2.04,9) ja Pirjo Muranen 31:s (+3.30,7).

Miesten 30 kilometrin kilpailun voitti maailmancupia johtava Norjan Petter Northug. Norjalainen jätti kiritaistelussa venäläiset Aleksander Legkovin ja Maksim Vilegzhaninin taakseen.

Suomalaisille kilpailu pettymys. Vain Matti Heikkinen hiihti maaliin. Heikkinen oli mukana kärkiryhmässä vielä 20 kilometrin kohdalla, mutta sitten hän putosi ryhmästä ja jäi sijalle 42, eroa kärkeen +5.03.

- Alusta asti oli väsynyttä menoa ja jälkimmäinen puolisko mentiin mitä väsymys antoi myöten. Oli vähän pakkorako hiihtää maaliin, kun kuulin, että muut ovat keskeyttäneet. Uskon kuitenkin, että tämä kolmen viikon harjoittelu- ja kilpailujakso on erittäin hyvä juttu jatkoa ajatellen. Olen väsynyt ja puhki, mutta eiköhän se olo kinkulla ja vihreillä kuulilla joulun aikana parane, Heikkinen sanoi.

Martti Jylhä, Ville Nousiainen, Lasse Paakkonen ja Sami Jauhojärvi keskeyttivät ennen puolimatkaa.

- Miehillä oli huono päivä tänään. Tiedän kuitenkin mihin pystymme hyvänä päivänä enkä siksi ole huolissani. Nyt on aika rauhoittua joulun viettoon perheiden parissa ja ladata akkuja ennen Tour de Skitä, päävalmentaja Dalen sanoi.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle