Harmilliset ulosajot päättivät suomalaisten laskut kirpeässä pakkassäässä Alta Badiassa

Andreas Romarin ja Samu Torstin laskut jäivät yhden kierroksen mittaisiksi legendaarisessa Alta Badian suurpujottelussa Italiassa. Hyviä laskuja Eurooppa-cupissa viime aikoina laskeneen kaksikon urakka päättyi keskeytyksiin.

Edellisenä yönä kisapaikalle saapuneen Romarin valmistautuminen haastavaan kilpailuun jäi lyhyeksi. Madonna di Campiglion Eurooppa-cupin iltapujottelusta lauantaina 14. sijan napannut Romar keskeytti laskunsa sisäsuksivirheeseen ennen ensimmäistä väliaikaa.

”Lasku lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta juuri ennen ensimmäistä väliaikaa sattui sisäsuksivirhe ja en kerennyt siitä seuraavalle portille. Ihan hyvä fiilis jäi rinteestä, mutta matka jäi vähän puolitiehen”, viime vuonna Alta Badiassa ainoastaan pujotteluun osallistunut Romar totesi.

Olosuhteet Alta Badiassa olivat haasteelliset. Aamulla lähes 20 asteeseen laskenut pakkanen piti radan hyvässä kunnossa, mutta Alta Badian rinne on erittäin haastava kaikissa olosuhteissa.

”Vieläkin on varpaat jäässä, mutta ei se laskuun vaikuttanut. Rinne on vaikea, mutta ei se kuitenkaan ole niin erikoinen kuin puhutaan. Eilen illalla tultiin vasta yöllä kisapaikalle, joten tutustuminen rinteeseen jäi radankatselun varaan” Romar kertoi.

Kilpailun ensimmäinen kierros oli isäntämaa Italian juhlaa. Kärjessä ensimmäisen kierroksen jälkeen oli Italian Massimiliano Blardone. Blardonesta 0.1 sekunnin päässä oli maanmies Davide Simoncelli ja kolmannelle sijalle laski myöskin italialainen Manfred Mölgg.

Blardone onnistui pitämään sijoituksensa myös toisen kierroksen jälkeen. Italiailainen kellotti myös toisella kierroksella nopeimman ajan ja laski voittoon 0.43 sekunnin erolla ennen Simoncelliä. Kolmannelle sijalle päivän kilpailussan nousi ranskalainen Cyprien Richard. Aikaero voittajaan ranskalaisella kasvoi 1.63 sekuntiin.

Maanantaina Italiassa lasketaan pujottelu kello 10.50 lähtien. Sunnuntaina uransa ensimmäiseen maailmancupiin osallistunut Samu Torsti ei pujotteluun starttaa, mutta Romarilla on selkeät tavoitteet maanantaille.

”Pujottelu on kulkenut viime aikoina hyvin, vaikka tällä viikolla Eurooppa-cupissa tulikin pari ulosajoa. Normaalilla suorituksella pitäisi olla mahdollisuudet vetää 30 parhaan joukkoon”, Romar ennakoi astelmia maanantain pujottelukilpailuun.