Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Haukkalalta hyvä avaus crossin maailmancupissa

 
Haukkalalta hyvä avaus crossin maailmancupissa


Maanantaina laskettiin ski crossin maailmancupkauden ensimmäiset finaalit Italian San Candidossa. Ainoana suomalaisena finaalilaskuihin eilisistä aikalaskuista yltänyt Juha Haukkala eteni toiselle kierrokselle ja oli lopulta 14:s.

Ensimmäisessä erässään Haukkala sijoittui toiseksi Norjan Audun Grönvoldin jälkeen.

”Audun lähti parhaalta paikalta ja pääsi kärkeen. Oma startti oli hyvä ja pääsin toiseksi, vaikka lähtöpaikka olikin minulla aikalaskujen jäljiltä huono. Siinä järjestyksessä tultiin maaliin”, Haukkala kertoi.

Seuraavassa erässä Haukkalan kanssa kahdesta jatkopaikasta taistelivat Grönvoldin lisäksi kokeneet laskijat Tsekin Tomas Kraus ja Yhdysvaltain Daron Rahlves.

”Startti oli taas hyvä, mutta yritin hypätä lähtösuoralla kummun yli ja siitä lähdinkin sitten…jäin muista jälkeen eikä ollut oikein mitään tehtävissä”, Haukkala jatkoi toisesta erästään.

Aikalaskuilla on San Candidon radalla suuri merkitys, koska radalla ei juuri ole finaalilaskuissa ohituspaikkoja. Lähtöportin valinta tehdään aikalaskujen mukaan paremmuusjärjestyksessä.

”Riskillä pitää vetää, jos startin mokaa, muuten ei pääse ohi. Paremmin pitää huomenna (tiistaina) aikalaskut klaarata, jotta finaalissa olisi tätä päivää helpompaa”, selvitti Haukkala.

Kilpailun voittoon laski Sveitsin Michael Schmid, joka voitti myös aikalaskut. Toiseksi selviytyi Ranskan Xavier Kuhn ja kolmanneksi Yhdysvaltain Casey Puckett.

Tiistaina 22.12. lasketaan maailmancupin toinen osakilpailu San Candidon maisemissa.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle