Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ammannille voitto Engelbergin kolmannesta kilpailusta – Ahonen kymmenes

 
Ammannille voitto Engelbergin kolmannesta kilpailusta – Ahonen kymmenes

Mäkihypyn maailmancupin viimeinen kilpailu ennen joulutaukoa käytiin sunnuntaina 20.12. Sveitsin Engelbergissä. Kilpailun sääolosuhteet olivat vaihtelevat ja lumisateen ja tuulen yltymisen vuoksi jäi kilpailu lopulta yhteen kierrokseen. HS 137-mäessä hypätyn kilpailun voitti Sveitsin Simon Ammann liideltyään Janne Ahosen mäkiennätystä sivuten 141 metriä. Janne Ahonen oli parhaana suomalaisena kilpailun kymmenes. Ahosen kilpailuhyppy kantoi 127 metriä.

Kilpailun toinen kierros ehti ennen keskeytystään aiheuttaa suomalaiskannattajille harmaita hiuksia. Janne Ahonen hylättiin välinekontrollissa liian aikaisen kantaremmin irrotuksen vuoksi, mutta hylkäys ei lopulta vaikuttanut Jannen maailmancupin pistejahtiin, kun kilpailun toinen kierros peruttiin ja lopputuloksiksi jäi ensimmäisen kierroksen suoritukset.

Ahosella oli ristiriitaiset tunnelmat kilpailun jälkeen.
- Tuuria on olemassa kahdenlaista, hyvää ja huonoa. Tänään oli molempia. Huonot tuuliraot ja diskaus, toisaalta alkukauden tavoite, saavuttaa henkilökohtainen paikka maailmancupiin, tuli saavutettua toisen kierroksen keskeytyksen vuoksi, summasi Ahonen kilpailupäiväänsä.
Ahosen hyppääminen parani edelleen sunnuntain kilpailussa.
- Taas astetta paremmin meni tänään, varsinkin koekierros ja ensimmäinen kilpailukierros, totesi Ahonen hyppäämisestään.

Päävalmentaja Janne Väätäinen oli myös ristiriitaisissa tunnelmissa sunnuntain kilpailun jälkeen.
- Menestys ei ole sitä mitä pitäisi, mutta toisaalta saavutettiin se vähimmäistavoite mikä tälle kilpailuperiodille asetettiin, saavutettiin kuusi paikkaa mäkiviikolle, totesi Väätäinen Engelbergin viimeisen kilpailun jälkeen.
Ulkoilmaurheiluun kuuluvat sääolojenmuutokset eivät suosineet suomalaiskotkia sunnuntaina. Harri Ollin suoritukset eivät päässeet oikeuksiinsa tuloslistalla.
- Meidän kärkihyppääjien suorituksia ei tänään sää suosinut. Harri Olli hyppäsi eilen huonosti, mutta teki tänään kolme kohtuullista hyppyä, hänellä oli valitettavasti huonoa tuuria kelien kanssa, totesi Väätäinen.
Engelbergin kolmen kilpailun viikonloppu ei mennyt suomalaisittain ennakkoasetelmien mukaan. Joulutauolla valmistaudutaan mäkiviikkoon.
- Tästä lähdetään kotiin rauhoittumaan ja harjoittelemaan. Mäkiviikolle lähdetään tekemään nöyränä ja maltillisesti töitä ja siitä se sitten lähtee, kertoi Väätäinen.

Tuloskooste
Mäkihypyn maailmancup 2009-10
20.12.2009 Engelberg SUI HS 137

1. Simon Ammann SUI 144.8
2. Björn Einar Romören NOR 140.5
3. Daiki Ito JPN 132.6
10. Janne Ahonen 117.6
24. Harri Olli 94.4
44. Ville Larinto 78.0
Janne Happonen karsiutui kilpailusta

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle