Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Karo Kuussaari naisten maajoukkueen uusi päävalmentaja

 
Karo Kuussaari naisten maajoukkueen uusi päävalmentaja


Karo Kuussaari on valittu Suomen naisten salibandymaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Myös  Oulun Luistinseuran miesten ja naisten liigajoukkueiden valmentajana toimiva Kuussaari, 37, aloittaa tehtävässään 1.1.2010. Sopimus ulottuu kahden vuoden päästä pelattavaan MM-turnaukseen ja sisältää lisäksi option kahdesta lisävuodesta. Päävalmentajan kanssa työskentelevä muu tiimi on rakenteilla, ja siitä kerrotaan lisää helmikuussa.

Suomen naisia edelliset kaksi vuotta luotsanneen Matti Kaipion sopimus päättyi kaksi viikkoa sitten Ruotsissa pelattuun MM-turnaukseen, jossa Suomi sijoittui Ruotsin ja Sveitsin jälkeen pronssille.

- Saamme päämäärätietoisen osaavan ammattivalmentajan, Salibandyliiton valmennuspäällikkö Petri Kettunen kertoo valinnan perusteista.
- Karo Kuussaari on kokenut salibandyvalmentaja, joka on osoittanut taitonsa ja tehnyt viimeksi erittäin hyvää jälkeä Oulussa. Hän on äärimmäisen innostunut valmentaja, jolla on valtava polte tehdä tätä työtä.

Karo Kuussaari kertoo olevansa todella innoissaan uudesta tehtävästään.
- On suuri kunnia päästä valmentamaan Suomen maajoukkuetta ja toki samalla haastava paikka, kun tietää, miten maajoukkueella on viime aikoina mennyt. Vaikka Ruotsista on jääty vähän jälkeen ja MM-kisoissa hävittiin myös Sveitsille, ei tilanne ole huono. Vaatii kuitenkin suuren määrän työtä, että palaamme MM-finaaliin ja taistelemaan tosissamme maailmanmestaruudesta. Toivon, että saan tehtävässäni koko kentän tuen ja koko salibandy-Suomi alkaa puhaltaa yhteen hiileen uuden nousumme eteen. Kuppikuntaisuuteen ei ole varaa vaan ainoastaan yhteisellä työnteolla pystymme palaamaan aivan maailman huipulle.

Karo Kuussaari tietää, mitä asioita painottaa maajoukkuetta rakentaessaan.
- Vastustajilta on otettava aika ja tila pois Suomen kenttäpuoliskolla ja meidän on oltava maailman parhaita molempien maalien edustalla. Silti oman alueen peli ei riitä, vaan suuri kysymys on, mitä itse teemme pallolla. Menestyäksemme meidän on kyettävä pitämään palloa myös hyökkäysalueella, muuten ei vastustajaa saada ahdistettua ahdinkoon.  Minun alaisuuteeni koottava maajoukkue tulee olemaan urheilullinen joukkue eli haluan joukkueeseen selvästi lisää sekä ihan fyysistä nopeutta että pelinopeutta.

Uusi päävalmentaja pitää ovet auki kaikille potentiaalisille maajoukkuepelaajille, jotka kykenevät näiden suuntaviivojen mukaiseen peliin.
- Haluan kartoittaa pelaajat, joilla on suuri sydän Suomi-paitaa kohtaan ja halu edustaa Suomea ilman mitään ehtoja. Heti joulun ja uudenvuoden aikana katson tallenteet tähänastisista maaotteluista  nähdäkseni joka ainoan viimeisimmässä maajoukkueessa ja aikaisemmissa maajoukkueissa pelanneen pelaajan. Minua kiinnostavat kaikki pelaajamme, jotka ovat joukkueissaan vastuullisissa rooleissa joko Suomessa tai ulkomailla, Karo Kuussaari kertoo.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle