Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Ronkainen palasi kumpareikkoon polvivamman jälkeen

 
Mikko Ronkainen palasi kumpareikkoon polvivamman jälkeen

Joulukuun alussa Rukan kumparelaskun FIS-kilpailussa polvensa loukannut Mikko Ronkainen on palannut rinteeseen. Osittaisesta polven sivusiteen repeämästä toipunut Ronkainen on testannut jalan kestävyyttä niin tasaisella kuin kumpareikossakin.

Ensimmäiset lumiharjoitukset Ronkainen laski 22.12. ja eilen sunnuntaina 27.12. hän palasi Rukan kumpareikkoon. Treenilaskut Ronkainen laski vielä ilman hyppyjä.

”Varovasti aloitin, mutta lähes normaalilla vauhdilla. Lumisateiden jäljiltä mäki oli sopivan pehmeä, eikä polvessa tuntunut kipua. En vielä hypännyt, täytyy kuitenkin varoa niin sanottuja yllättäviä tilanteita treenilaskuissa”, Ronkainen kertoi Rukalta.

Ronkaisen suunnitelmissa on laskea kumpareharjoituksia itsenäisesti Rukalla tiistaihin 29.12. saakka. Treenirupeaman päätteeksi hypyt tulevat mukaan laskuun.

Kuntouttaminen sujunut erinomaisesti

Ronkaisen loukkaantumisesta oli kulunut ennen ensimmäistä kumpareharjoitusta 25 päivää. Polven kuntoutuksessa omat tuntemukset ovat olleet tärkeä mittari, mutta Ronkaisen apuna ovat olleet myös Oulun ODL:n fysioterapeutit sekä maajoukkueen lääkäri Eero Hyvärinen.
”Kaksi kertaa viikossa olen käynyt fysiolla ja olemme nostaneet kuormitustasoa sitä mukaa, miten polvi on kestänyt. Aluksi vesijuoksua ja sitten kuntosalilla. Nopeutta olen treenannut kuntopyörällä ja voimatreeniäkin lähes normaalisti jo parin viikon ajan.”

Mikko Ronkainen laskee ensimmäisen kilpailunsa 2. tammikuuta Jämsän Himoksella. Ohjelmassa on FIS-kilpailu, jossa mukana on lähes kaikki Suomen maajoukkuelaskijat. Ronkainen näkee startin erittäin tärkeänä ennen 8.1. laskettavaa maailmancupin osakilpailua Kanadan Calgaryssa.

”Tosi tärkeää henkisesti on saada harjoituskisastartti alle. Kisa on kuitenkin aina vähän erilainen kuin treeni. Siitä on sitten hyvä jatkaa maailmancupiin”, Ronkainen mietti.

Freestylen kumparelaskun maailmancup jatkuu Calgaryssä 8. ja 9. tammikuuta laskettavilla osakilpailuilla. Koska Suomulla lasketut kauden avauskilpailut jäivät Ronkaiselta väliin, ovat kaikki kilpailut hänelle tärkeitä ennen olympialaisia ranking-pisteiden vuoksi.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle