Suomi nousi upeaan voittoon nuorten MM-avauksessa

Tsekki - Suomi 3-4 (2-0, 1-1, 0-3)

Ensimmäinen erä käynnistyi nuorten leijonien hyvällä otteella ja heti ottelun alussa päästiin myös yrittämään ylivoimalla mutta ilman tulosta. Ote kääntyi tämän jälkeen hieman tsekeille, jotka hyödynsivät erän molemmat ylivoimansa ja kuittasivat 2-0 erävoiton. Suomen paras maalintekotilanne tuli Jere Salliselle, joka ei kuitenkaan pystynyt yllättämään tsekkivahtia.

Toisessa erässä ote kääntyi puolestaan Suomelle. Hyvistä yrityksistä huolimatta paikkoja ei kuitenkaan pysytty hyödyntämään, vaan Tsekki lisäsi johtonsa jo 3-0 hieman onnekkaastikin. Suomen puolustajan maila hajosi hyökkäyspään siniviivalla ja Tsekit pääsivät 3-1 hyökkäykseen Suomen yhtä mailatonta puolustajaa vastaan. Erän lopulla Suomen toiveita nostatti kuitenkin Teemu Hartikainen hienolla maalillaan, joka syntyi hyvän Mikael Granlundin kiekonriiston seurauksena.

Kolmannessa erässä Suomen vahva ote jatkui ja eroa kurottiin kiinni maali kerrallaan. Sekä kavennus-, että tasoitusmaaleista vastasi puolustaja Sami Vatanen, joka hyvillä nousuillaan yllätti Tsekkien maalivahdin. Tämä ei kuitenkaan nälkäiselle leijonajoukkueelle vielä riittänyt, vaan Joonas Rask nosti leijonat johtoon ja voittoon rebound-maalillaan vain runsaat kaksi minuuttia ennen peliajan päättymistä.

Suomi voitti ottelun laukaisutilaston lukemin 41-21.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Hannu Jortikka arveli ottelun alun jännityksen syyksi etukäteen kovasti mainostettua ottelun tärkeyttä. "Alivoimalla tehtiin alokasmaisia virheitä", Jortikka totesi ja jatkoi, "ettei kiekko myöskään Suomelle alussa pomppinut". "Teemu Hartikaisen maali toisen erän lopulla nosti joukkueen mukaan tasteluun ja kolmannen erän puhdas 3-0 voitto osoitti, että joukkueesta löytyy myös henkistä voimaa", iloitsi lopputulokseen hyvin tyytyväinen Jortikka. "MM-tasolla 0-3 tilanteesta 4-3 voittoon nouseminen on todella kova suoritus" hän jatkoi, todeten kuitenkin samalla, että" kyseessä oli vasta alkusarjan ensimmäinen ottelu, eikä mitään ole vielä saavutettu".

Ottelun ratkaisijaksi noussut Sami Vatanen totesi vaatimattomasti pelin jälkeen, että "tällä kertaa tuntui uppoavan" ja korosti päävalmentajan tavoin, että "tämä oli vasta turnauksen ensimmäinen ottelu ja nyt on jo syytä suunnata katseet huomiseen Venäjä-peliin ja jatko-otteluihin."

Myös joukkueen kapteeni Jyri Niemi komensi joukkojaan heti ottelun jälkeen verryttelyyn ja valmistautumaan tärkeään Venäjä-peliin.