Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sauvarikko pilasi Poutiaisen mahdollisuudet vuoden viimeisessä alppikilpailussa

 
Sauvarikko pilasi Poutiaisen mahdollisuudet vuoden viimeisessä alppikilpailussa


Kuluvan vuoden viimeinen alppihiihdon maailmancupin osakilpailu Itävallan Lienzissä päättyi suomalaisittain murheellisesti. Tanja Poutiainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen hyvissä asemissa kolmantena, mutta toisen laskun sauvarikko pudotti hänet lopputuloksissa sijalle 27.

Poutiaisen paluu pujottelukilpailuihin oli loistava. Rovaniemeläisen edelle ensimmäisellä kierroksella ehtivät ainoastaan itävaltalaiset Marlies Schild ja Kathrin Zettel. Schildin laskiessa erittäin nopean ajan (59.00), oli Poutiainen hänestä jäljessä 1.04 sekuntia.

”Ensimmäisen kierroksen lasku oli hyvä ja olen siihen todella tyytyväinen. Vauhti on pujottelussa kohdallaan”, Poutiainen totesi onnistuneesta laskustaan.

Toisella kierroksella Poutiaisella katkesi oikean käden sauva kämmenosan alapuolelta jo radan yläpäässä. Ilman toista sauvaa laskeminen vaikeutuu huomattavasti ja Poutiaisella olikin huomattavia ongelmia tasapainon kanssa.

”Keppi osui sauvaan hieman normaalia alemmas, kun se yleensä osuu suoraan kahvan alapuolelle. Vaikka varsi on hieman heikompi kuin suojus, niin kyllä sen pitäisi kestää kepin aiheuttama isku, voi tietenkin olla, että sauvaan oli jo aiemmin tullut jonkinlainen kolhu”.

”Parempi mieli tästä päivästä jäi kuin eilisestä, vaikka sijoitus ei kovin mairitteleva ollutkaan. Sauvan katkeaminen tapahtui ensi kertaa urallani, mutta siitä huolimatta sen mitä pääsin täysipainoisesti laskemaan osoitti, että vauhti on kohdallaan. Tästä voi taistelumielellä jatkaa kohti Zagrebin sunnuntaista kilpailua”, 27:nneksi laskenut Poutiainen kertoi.

Päivän kilpailun voittoon laski lopulta ylivoimasta Itävallan Marlies Schild. Loukkaantumisesta viime kaudella kärsinyt Schild voitti kilpailun häikäisevällä 1.83 sekunnin erolla ennen toiseksi laskenutta Ranskan Sandrine Aubertia, joka voitti maailmancupin edellisen pujottelukilpailun Åressa. Kolmanneksi laski toisen kierroksen jälkeen kakkospaikkaa hallinnut Kathrin Zettel.

Suomen naisten joukkueen Sanni Leinonen ja Kristiina Rove eivät selviytyneet toiselle kierrokselle. Leinosen matka katkesi ennen ensimmäistä väliaikaa toisen suksen ajauduttua kuluneella radalla portin väärälle puolelle. Rove ajoi ulos radalta jo kolmannessa käännöksessä painon jäädessä taakse.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle