Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kuitunen, Saarinen ja Heikkinen valmiina raskaalle kiertueelle

 
Kuitunen, Saarinen ja Heikkinen valmiina raskaalle kiertueelle

Virpi Kuitunen ja Aino-Kaisa Saarinen ovat valmiina puolustamaan viime vuonna saavuttamaansa kaksoisvoittoa Tour de Ski –kiertueella. Matti Heikkinen puolestaan lähtee ensimmäistä kertaa toden teolla hakemaan menestystä kahdeksan osakilpailun mittaiselta kiertueelta.

Uudenvuodenpäivänä Saksan Oberhofista lyhyillä (N 2,5 km V ja M 3,75 km V) prologeilla starttaava Tour de Ski on mittava urakka. Kymmenen päivän aikana hiihdetään kahdeksan kilpailua ja kiertue huipentuu Val di Fiemmen rankkaan loppunousuun.

- Loppua kohden kuorma tällaisella kiertueella kasvaa rajusti, mutta jokaiseen kisaan keskitytään täysillä, muuten on turha uneksia menestyksestä. Alkukaudella hiihdosta on puuttunut rentous ja pian nähdään alkaako vauhtia löytyä. Joulun aikana sain tehtyä kaikki suunnitellut harjoitukset, viime vuoden tourin voittanut Kuitunen kertoi Helsinki-Vantaan lentoasemalla tänään järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

- Aion seurata ja kuunnella elimistön toimimista tarkasti ja jos näyttää, että hiihto ei kulje, aion jättää kiertueen kesken. Olympialaisia en riskeeraa tämän vuoksi, Kuitunen totesi.

Saarinen aikoo olla mukana Val di Fiemmen loppunousussa 10. tammikuuta.

- Viime vuonna olin toinen, joten parantamisen varaa siinä mielessä jäi. Kyllä se loppunousu on ollut mielessä, vaikka minulle se on vähän haastava, kun silloin hiihdetään vapaalla. Perinteisen kisoissa on saatava vapaan menijöihin tehtyä riittävästi eroa. Tämä on olympialaisiin valmistavaa treeniä, Saarinen suunnitteli.

Sekä Kuitunen että Saarinen pitävät perinteisellä hiihdettäviä osakilpailuja omalta osaltaan ratkaisevina. Toinen osakilpailu Oberhofissa tammikuun 2. päivänä on 10 km perinteisen hiihtotavan kilpailu, joten silloin nähtäneen viitteitä suunnasta.

Heikkinen oli mukana viime vuonna tourilla, mutta menestys jäi vaisuksi. Alkukausi antaa odottaa uutta suomalaisnimeä myös Tour de Skin kärkipäähän.

- Ehkä 4-5 kisaa menee ennen kuin nähdään mihin meikäläinen kiertueella pystyy. Sprintit on aika arvoituksia omalta kohdaltani. Kuudennen päivän 30 km on ehkä sellainen päämatka. Joulu on käytetty aika pitkälle lepäämiseen ja kevyeen harjoitteluun. Mielenkiintoista lähteä tällaiselle kiertueelle, Heikkinen sanoi.

Päävalmentaja Magnar Dalen pitää vaativaa kiertuetta raskaana haasteena.

- Jokaisessa osakilpailussa on hiihdettävä ikään kuin varman päälle ilman virheitä. Loppupuoli on erittäin raskas ja silloin on pystyttävä löytämään energiaa menestyäkseen, Dalen totesi.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle