Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ahonen kuudes Garmisch-Partenkirchenin uuden vuoden kilpailussa

 
Ahonen kuudes Garmisch-Partenkirchenin uuden vuoden kilpailussa

58. mäkiviikon toinen osakilpailu käytiin uuden vuoden päivänä Garmisch-Partenkirchen Olympiamäessä. Garmisch-Partenkirchenin kilpailu käytiin tasaisissa olosuhteissa ja HS 140- mäessä nähtiin jännittävä kilpailu. Suomalaiskotkien paras oli jälleen Janne Ahonen, joka sijoittui kilpailussa kuudenneksi 129.5 ja 137 metrisillä hypyillään. Maailmancupin kokonaiskilpailun johdossa oleva Simon Ammann uusi mäkiennätyksen toisella kierroksella 143.5 metriin ja sijoittui kilpailussa kolmanneksi. Uuden vuoden kärkipaikat kilpailussa ottivat Itävaltalaiset Gregor Schlierenzauer ja Wolfgang Loitzl.
Janne Ahonen tunnusti nälän kasvavan parempiin tuloksiin, mutta hypyt paranivat teknisesti Oberstdorfista.

- Vähän sijoitus putosi Oberstdorfista, mutta hypyt olivat parempia teknisesti kuin Oberstdorfissa, joten siinä mielessä ollaan menossa oikeaan suuntaan. Nälkä tietysti kasvaa syödessä tässäkin, jos pari viikkoa sitten olisin ollut kilpailun kuudes, olisi se ollut hieno saavutus. Nyt se oli pieni pettymys.

Kilpailutahti mäkiviikolla on tiivis ja Ahonen lupaakin hyviä suorituksia edelleen.
- Kyllä ne huippusuoritukset sieltä vielä tulee. On toisaalta vähän jännää kun muilta odotetaan hyviä hyppyjä, mutta Ahoselta ihmeitä, toteaa Janne Ahonen.

Päävalmentaja Janne Väätäinen totesi joukkueen otteissa näkyvissä kirkkaampi meininki, vaikka se ei vielä suoraan näy tuloksissa. Väätäinen summasi kilpailun jälkeen joukkueensa suorituksia.
- Janne Ahosen hypyt olivat tänään teknisesti hyviä, ensimmäisen kierroksen hypyssä ponnistus meni hieman tyhjän päälle, toinen oli jo parempi. Harri Ollin asento puristuu keulalle tullessa ja siksi rentous uupuu suorituksesta. Toisen kierroksen hyppy oli tänään hänelläkin parempi, kertoi Väätäinen.

Matti Hautamäki, Ville Larinto, Kai Kovaljeff ja Kalle Keituri tippuivat toiselta kilpailukierrokselta Knock out – paritaisteluissa.
- Matin ja Villen hyppäämisessä ollaan menossa oikeaan suuntaan. Matti on löytämässä tunnetta hyppyripöydällä ja se lupaa hyvää vaikka ei vielä tuloksellisesti näykkään. Ville on myös löytämässä hyppäämistään, tänään melkein onnistui pudottamaan saksalaisten kansallissankari Martin Schmittin, hieman malttia suoritukseen, niin hyvää tulee. Kalle Keiturilla on nyt teknisiä ongelmia, mutta tästä kilpailusta täytyy ottaa hyvät asiat irti ja sitten keskittyä jo huomiseen karsintaan Innsbruckissa, totesi Väätäinen.

Mäkiviikon joukkuetta täydentämään Garmisch-Partenkirchenistä alkaen tullut Kai Kovaljeff sai päävalmentajalta kehut hyvästä asenteesta ja haastavassa paikassa mäkiviikon aloittaneesta kilpailusuorituksesta.
- Oikein mallikas aloitus suoritus kilpailussa, aikamoinen suoritus olisi pitänyt pystyä venyttämään tänään kun vastassa oli knock outissa Schlierenzauer. Kai tekee työtä hyvällä ilmeellä, voi jatkaa hyvillä mielin eteenpäin, kehui Väätäinen.

Tuloskooste
FIS mäkihypyn maailmancup 2009-10, 58. mäkiviikko
1.1.2010 Garmisch-Partenkirchen GER, HS 140

1. Gregor Schlierenzauer AUT 277.7
2. Wolfgang Loitzl AUT 272.5
3. Simon Ammann 272.4
6. Janne Ahonen 259.2
15. Harri Olli 244.2
33. Ville Larinto 108.0
35. Matti Hautamäki 106.5
37. Kai Kovaljeff 104.8
46. Kalle Keituri 95.2

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle