Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ronkaisen paluu kisakumpareikkoon sujui ongelmitta

 
Ronkaisen paluu kisakumpareikkoon sujui ongelmitta

Polvivammasta toipuneen Mikko Ronkaisen paluu kilpailurinteeseen sujui hyvin Jämsän Himoksella lasketussa kumparelaskun FIS-kilpailussa. Polvivamma ei häirinnyt suorituksia ja Ronkainen valmistautuu hyväkuntoisena 8. tammikuuta laskettavaan ensimmäiseen maailmancupiinsa.

”Kisasuoritukset olivat rentoja hyviä laskuja. Polvi ei tuntunut ollenkaan, itse asiassa en miettinyt sitä kilpailun aikana lainkaan. Tämä oli kokonaisuudessaan hyvä päivä”, Ronkainen jutteli kilpailujen jälkeen.

Himoksella laskettiin kaksi kilpailua, jotka Ronkainen voitti molemmat. Kisassa mukana olivat kaikki maajoukkuelaskijat lukuun ottamatta Tapio Luusuaa. Ensimmäisessä kilpailussa toinen sija meni Arttu Kiramolle ja kolmas sija Veli-Valtteri Vanhalalle. Toisessa kilpailussa vain kakkosija vaihtui, kun hopealle kiilasi Janne Salonen.

Ronkainen on laskenut aktiivisesti joulun jälkeen. Polven kuntoutusta on jatkettu ja siihen on pistetty myös niveltä hoitavaa ainetta. Rukan kolmen päivän harjoitusjakson jälkeen Ronkainen treenasi vielä Himoksella. Himoksella mukaan laskuihin tulivat hypyt. Kilpailussa Ronkainen hyppäsi kuitenkin vielä helpotettuja hyppyjä.

”Hyvin kesti polvi hyppäämisenkin. Ihan ääriasennossa sitä vähän kiristää, mutta lihaksetkin voivat olla vähän jumissa. Maailmancupin treeneissä sitten hyppään jo niin sanottuja oikeita kisahyppyjä crossi seiskaa (720°) ja korkki seiskaa (720°)”, Ronkainen jatkoi.

Ronkaisen valmistautuminen maailmancupiin ja Vancouverin olympialaisiin on aikataulussa. Polvivamman vuoksi laskemiseen tuli tauko, mutta nyt Ronkainen on jälleen suunnitelmiensa mukaisessa vauhdissa. Ensimmäiset maailmancupit lasketan tammikuun 8. ja 9. päivinä. Joukkue matkustaa Kanadan Calgaryyn maanantaina 4.1.2010.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle