Virheet toisella kierroksella pudottivat suomalaisnaiset kärkitaistelusta Zagrebissa

Vuoden ensimmäinen naisten alppihiihdon maailmancupin kilpailu laskettiin sunnuntaina Kroatian Zagrebissa. Kaksi kertaa Zagrebin pujottelun voittanut Tanja Poutiainen lähti sisuuntuneena kilpailuun, mutta virheet toisessa laskussa pudottivat hänet kärkitaistosta.

Poutiaisen sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen oli viides. Eroa kärkeen oli ainoastaan 0.52 sekuntia, joka takasi hyvät asemat toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella pujottelucupissa 14. oleva Poutiainen ei kuitenkaan onnistunut parantamaan sijoitustaan, vaan virheiden värittämä lasku oikeutti hänet lopputuloksissa kahdeksannelle sijalle.

”Ensimmäinen kierros oli yllättävän nopea siihen nähden miltä lasku tuntui. Puoli sekuntia kärkeen oli ihan hyvä hyökkäysasema, mutta toisella kierroksella oli sitten vaikeaa. Toisella kierroksella rata oli hieman kulunut ja merkkauskin aika epärytmikäs, mutta kyllä kärki sieltä silti pystyi pitämään sijoituksensa”, rovaniemeläinen analysoi.

”En tiedä mistä toisen kierroksen virheet johtuivat, aika epätyypillisiä virheita sattui, mitä ei minulle yleensä kisoissa tapahdu. Yritystä ainakin oli, mutta ehkä se vähän kostautui sitten virheiden muodossa”, Poutiainen kertasi toisen kierroksen laskun tapahtumia.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailun johdossa oli Itävallan Kathrin Zettel. Toiseksi nopeimmin rinteen viiletti myös Itävallasta tuleva Marlies Schild. Kilpailun voittajasuosikkeihin lukeutunut Schild kaatui kuitenkin toisella kierroksella loppujyrkänteellä ja se avasi mahdollisuuden Zettelille.

Zettel ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään tilaisuuttaan, vaan voiton vei ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä ollut Ranskan Sandrine Aubert. Toiselle sijalle laski Zettel (+0.43) ja kolmanneksi onnistui nousemaan saksalainen Susanne Riesch (+0.74). Ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena ollut Maria Riesch Saksasta oli kilpailun neljäs.

Sanni Leinonen onnistui laskemaan jälleen maailmancupin pisteille, edellisen kilpailussa Lienzissä sattuneen ulosajon jälkeen. Ensimmäisellä kierroksella Leinosen sijoitus oli 16. Tamperelainen ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään hyvää lähöasetelmaa toiselle kierrokselle. Maaliintullessa hän oli 10. ja lopputuloksissa sijoitus valui 21. ja aikaero kärkeen kasvoi 4.14 sekuntiin. Kauden toiseksi parhaan tuloksen maailmancupissa laskeneen Leinosen sijoitus pujottelucupissa on 27.

Tii-Maria Romar ei selviytynyt kuluneella radalla toiselle kierrokselle. Aikaero kärkeen kasvoi 4.74 sekuntiin ja Romarin sijoitus lopputuloksissa oli 52.

Jukka Leino ja Andreas Romar osallistuvat miesten maailmancupin Zagrebin pujotteluun keskiviikkona 6. tammikuuta. Iltakisa alkaa kello 16.05 ja se televisioidaan MTV3:n kanavilla ja Eurosportilla.