Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sappeelle Suomen ensimmäinen AFP-tason hiihtotapahtuma

 
Sappeelle Suomen ensimmäinen AFP-tason hiihtotapahtuma

Sappeella 19.–20. helmikuuta 2010 järjestettävä Finnish Open Newschool Event -hiihtotapahtuma kerää maailman huippulaskijoita kovatasoiseen kisaan taistelemaan AFP-pisteistä. Sappeen jo klassiseksi muodostunut kilpailu on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana kansainvälisen AFP-organisaation kisakalenterissa ainoana suomalaisena kilpailuna.
AFP-kiertueeseen kuuluu valiokisoja muun muassa Sveitsin Freestyle.ch -kilpailusta aina Winter X-Games:iin Yhdysvalloissa, jotka ovat maailman arvostetuimpia alan hiihtotapahtumia. AFP-statuksen vuoksi kilpailua kehitetään entisestään ja osallistujamäärä on rajattu 100 laskijaan.

”Kilpailussa nähtäneen myös kovia ulkomaisia laskijoita etenkin Pohjoismaista ja Virosta, sillä AFP-Worldtouria kiertäville, meiltä voi saada tärkeitä rankingpisteitä”, Sappeen rinnetoiminnanjohtaja Kosti Puurunen kertoo.

Finnish Open Newschool Event on myös tärkeä kilpailu kotimaan nuorille lupauksille, sillä kilpailusta voi avautua paikka Salomonin juniortiimiin Salomon Jib Academyn kautta. Sappeen noviisisarjan voittaja pääsee mukaan Jib Academy –Euroopan finaaleihin Ruotsiin, josta voi saada paikan World-finaaliin Yhdysvaltoihin ja sitä kautta jopa paikan tehdastiimissä.

Palkintorahaa jaossa 3000 euroa

Kaksipäiväisessä Finnish Open Newschool Event –kilpailussa jaetaan palkintorahaa yhteensä 3000 euroa. Ensimmäisenä päivänä kilpaillaan Big Airissa ja toisena Slopestylessa. Sarjoina ovat kaikille avoin pro-sarja (AFP-status), noviisit ja naiset.

Perjantain Big Air -kilpailu ja lauantain Slopestyle-kilpailu kisataan perinteisesti Sappeen Snow Parkissa. Lauantai-ilta huipentuu vapaamuotoiseen Jam Sessioniin joka järjestetään Sappeen kesäteatterille rakennettavalla stadionilla. Stadionin puitteet antavat etenkin yleisölle mahdollisuuden seurata huippusuorituksia erinomaiselta paikalta. Sunnuntain lisäohjelmana on vielä Mountain Dew Airbag -sessarit Sappeen Snow Parkin uudella BigAirBag -hyppypatjalla.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle