Nuorten maajoukkueen Victor Malmström hyvässä vauhdissa pujottelussa

Suomen nuorten maajoukkueessa laskeva Grankulla IFK Alpinen Victor Malmström on löytänyt hyvän laskuvireen kuukautta ennen nuorten MM-kisoja. Tasokkaan FIS-kilpailun maanantaina Itävallassa voittanut Malmström pesi vanhemmat kilpakumppanit lähes sekunnin aikaerolla.

Tammikuun 31. päivä alkaviin nuorten MM-kilpailuihin Ranskan Mont Blancin alueelle Suomella on lähettää iskukykyinen joukkue. Malmströmin lisäksi hyviä otteita Eurooppa-cupissa esittänyt Samu Torsti (GrIFK) on ollut myös oivassa laskuvireessa, vaikka joutuikin keskeyttämään toisella kierroksella maanantaina Itävallan Lackenhofissa lasketussa FIS-pujottelussa.

Malmströmin jälkeen isäntämaa Itävallan miehet valloittivat seuraavat seitsemän sijaa. Itävallan miehistä vahvin oli Andreas Omminger, joka hävisi Malmströmille 0.7 sekuntia. Kolmanneksi laskenut Frederic Berthold jäi voittajasta 1.08 sekuntia.

Levin maailmancupissa laskeneet Juho-Pekka Penttinen (PHS Alppi) laski toiseksi parhaana suomalaisena 15. FIS-pisteitä Penttiselle kertyi 29.10, jotka ovat hänen uransa parhaat. Roope Leskisen (JHS) ja Joonas Räsäsen (GrIFK) laskut Itävallassa päättyivät ensimmäiselle kierrokselle.

Tiistain pujottelussa parhaasta suomalaistuloksesta vastasi puolestaan Joonas Räsänen. Räsänen laski hienosti kilpailun neljänneksi. Aikaero kilpailun voittaneeseen Itävallan Christian Hirschbueheliin oli 1.1 sekuntia. Samu Torsti selvisi suomalaisviisikosta Räsäsen lisäksi ainoana maaliin. Torstin sijoitus tiistain pujottelussa oli kymmenes.

Suomen joukkue nuorten MM-kilpailuihin valitaan viimeistään 19. tammikuuta. Vielä ennen MM-kisoja ratkotaan kotimaassa nuorten sarjojen SM-mitalit. Pyhällä lasketaan suurpujottelun SM-mitaleista 16. tammikuuta ja pujottelun mestaruudet ratkaistaan Rovaniemen Ounasvaaralla 18. tammikuuta.

Nuoret lupaukset valloittivat korkeimmat korokkeet Pohjois-Ruotsissa

Vasa Skidklubbenin Nathalia Brännkärr ja Ruka Slalomin Santeri Paloniemi ovat laskeneet Pohjois-Ruotsissa lasketuissa FIS-kisoissa korkeimmalle palkintokorokkeelle. Vuonna 1992 syntynyt Brännkärr voitti Tärnabyssä kaksi suurpujottelukilpailua. 1993 syntynyt Paloniemi puolestaan nappasi kaksi voittoa Arvidsjaurin pujotteluissa.

Jukka Leino palaa kilparinteeseen loppiaisena Zagrebissa

Loukkaantumisesta toipunut Jukka Leino palaa huomenna keskiviikkona kilparinteeseen Kroatian Zagrebin iltapujottelussa. Leino osallistuu kilpailuun yhdessä Andreas Romarin kanssa ja kummallakin laskijalla on kova halu antaa olympianäyttöjä tammikuun aikana.

Suorat lähetykset Zagrebin pujottelusta MTV3 MAX:lla ja Eurosportilla. Ensimmäinen kierros lasketaan kello 16.05 alkaen ja toinen kierros on vuorossa kello 19.25.