Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jukka Leinon paluu kilparinteeseen päättyi viimeisille porteille

 
Jukka Leinon paluu kilparinteeseen päättyi viimeisille porteille

Levin maailmancupin viimeistelyharjoituksissa polvensa loukannut Jukka Leino palasi kilparinteeseen Kroatian Zagrebin iltapujottelussa. Ainoan starttinsa maailmancupissa tänä vuonna Söldenissä tehnyt Leino oli paluusta mielissään.

Leinon suoritus Zagrebin Crveni Spust rinteessä ei kuitenkaan ollut vielä täydessä mallissa. Vasta joulukuun 28. päivä lumiharjoitukset aloittanut Leino oli hyvässä vauhdissa väliajoissa, mutta lasku päättyi ulosajoon radan viimeisillä porteilla.

”Kaikki tapahtui lopussa aika nopeasti. Merkkaus oli aika nopeavauhtinen ja pieni virhe linjan tuplakepissä johti siihen, että en saanut otettua linjaa viimeisille porteille. Tiesin, että siinä kohtaa rata kääntää vahvasti, mutta en päässyt haluamaani linjaan. Käännös jäi siitä syystä myöhään ja paino taakse, siihen ei sitten muuta tarvita”, Leino analysoi ulosajoaan.

Ulosajosta huolimatta Leino oli iloinen paluusta kilparinteeseen.

”Todella mahtava fiilis olla takaisin kilpailemassa. Hyvä huomata, että pystyin unohtamaan kivut polvessa, vaikka se ei täydessä kunnossa vielä olekaan. Polvituen kanssa tässä joutuu laskemaan.”

Toisen suomalaisedustajan Andreas Romarin lasku ei kulkenut Zagrebin iltavalaistuksessa. Romarin matka katkesi rinteen yläosaan ja valmentaja Janne Haarala ei paljoa hyvää vaasalaisen suorituksesta löytänyt.

”Ei ollut tänään Andreaksen päivä. Jo alusta alkaen laskurytmiin pääseminen oli hankalaa. Ei oikeastaan yhtään kunnon käännöstä ennen ulosajoa”, Haarala totesi.

Kilpailua johtaa ensimmäisen kierroksen jälkeen pujottelucupin kärkimies Reinfried Herbst. Kakkospaikkaa kilpailussa piti 0.64 erolla Hersbtiin italialainen Giuliano Razzoli. Kolmanneksi nopeinta vauhtia ensimmäisellä kierroksella piti Razzolin maanmies Manfred Mölgg. Italialaisen ero kärkeen kasvoi 0.99 sekuntiin.

Miesten maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Sveitsin Adelbodenissa suurpujottelulla ja pujottelulla. Tämän päiväisestä ulosajosta huolimatta Leino lähtee sisuuntuneena kohti Sveitsiä.

”Ei siinä mitään, hyvillä mielin lähdetään jatkamaan kilpailemista. Mahdollisuudet ovat molemmissa lajeissa pisteille, kuten tämänpäiväinen lasku osoitti. Minulla ei ole mitään hävittää, joten hyvillä mielin voin lähteä Adelbodenissa hyökkäämään”, Leino ennakoi.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com
 


Takaisin edelliselle sivulle