Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Janne Ahonen toinen Bissenillä ja mäkiviikon kokonaiskilpailussa

 
Janne Ahonen toinen Bissenillä ja mäkiviikon kokonaiskilpailussa


Janne Ahonen ei jättänyt mäkiviikolla eikä edelleen Bischofshofenissa kenellekään epäselväksi, että paluu on tehty huipulle ja hän jatkaa sillä huikealla tasolla, mistä hän jäi viimeksi ”eläkkeelle”. Ahonen pystyi vastaamaan itävaltalaisten rynnäkköön palkintopallille, sijoittumalla ”Bissenin” kilpailun toiseksi ja samalla mäkiviikon kokonaiskilpailussa toiseksi. Itävallan Andreas Kofler piti johtonsa mäkiviikon kärjessä ja voitti 58. mäkiviikon 13.3. pisteellä ennen Ahosta. Kokonaiskilpailun kolmas oli viime vuoden mestari, Itävallan Wolfgang Loitzl.

Janne Ahonen oli tyytyväinen mäkiviikkoonsa ja päivän kilpailuun.
- Hyvät fiilikset on totta kai kilpailujen jälkeen. Paljon ei jäänyt kokonaiskilpailun voitosta eikä päivän kilpailun voitosta. Toisessa hypyssä olisi pitänyt hieman malttaa, että se olisi ollut mahdollista, mutta hyvä näin, kertasi Ahonen päivän tuloksistaan.
Mäkiviikon kiertueesta ei jää toipumisaikaa, sillä maailmancup jatkuu jo tulevana viikonloppuna Kulmin lentomäessä. Ahonen jatkaa kilpailumenestyksen innostamana Kulmiin(Tauplitz/Bad Mitterndorf)
- Kiva jatkaa tästä eteenpäin, kun hyppääminen sujuu ja on mukana taistelemassa kärkisijoista. Lentomäestä ei olekaan tullut hypättyä kahteen vuoteen, joten on kyllä hienoa päästä sinne nyt hyppäämään, sanoi Ahonen.
Päävalmentaja Janne Väätäinen kehui Ahosen hienoa mäkiviikkoa ja nousua tähän.
- Olihan se hieno viikko Jannelta. Kun verrataan missä oltiin vielä Engelbergissä ja oikeastaan Oberstdorfin ensimmäisellä kierroksella, niin kova suoritus, ei voi muuta sanoa, totesi Väätäinen tyytyväisenä
Ahonen sai päävalmentajan kehut myös taistelustaan mäkiviikon loppuun saakka.
- tänään Janne teki hienot kisahypyt, mitään jossiteltavaa ei jäänyt. Kofler ratkaisi mäkiviikon kokonaiskilpailun hyppäämällä niin hyvän hypyn toisella kierroksella, että oli jo ihan mahdoton tehtävä kääntää enää voittoa siitä. Yhdeltä mieheltä ei voi vaatia mahdottomia, ja Janne kyllä teki kyllä kaikkensa, kehui Väätäinen Ahosen taistelua.
Väätäinen toteaa myös muiden suomalaiskotkien hyppäämisen olevan oikeassa suunnassa, vaikka tulostaso on vielä odotuksia vaisumpi.
- Siitä kun Oberista lähdettiin liikkeelle ja miten tekeminen on parantunut viikon aikana on myönteistä. Joukkueella on selvä halu parantaa tasoaan ja tekee sen eteen töitä, ja se on ensimmäinen, ja tärkein, edellytys tason parantumiselle. Nyt täytyy olla vaan valtavasti malttia jatkaa tätä. Mikään ei tule itsestään, mutta kun jatkaa näin, niin varmasti menestystä tulee, totesi Väätäinen.

Tuloskooste
FIS mäkihypyn maailmancup 2009-10, 58. mäkiviikko
6.1.2010 Bischofshofen AUT, HS 140

1. Thomas Morgestern AUT 264.7
2. Janne Ahonen 264.0
3. Simon Ammann SUI 261.5
11. Harri Olli 231.5
37. Kalle Keituri 99.8
39. Matti Hautamäki 97.1
49. Kai Kovaljeff 74.7
Ville Larinto karsiutui kilpailusta

Mäkiviikko 2009-10
Mäkiviikon kokonaiskilpailu lopputulos 4/4
29.12. Oberstdorf GER, 1.1. Garmisch-Partenkirchen GER, 3.1. Innsbruck AUT, 6.1. Bischofshofen AUT

1. Andreas Kofler AUT 1027.2
2. Janne Ahonen 749.9 1013.9
3. Wolgang Loitzl AUT 1011.6
4. Gregor Schlierenzauer AUT 1011.1
5. Simon Ammann SUI 1008.3
12. Harri Olli 884.7
36. Kalle Keituri 460.9
37. Matti Hautamäki 456.2
49. Ville Larinto 277.1
54. Kai Kovaljeff 179.5

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle