Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen kumparelaskumaajoukkue valmiina Calgaryn haastavaan kumpareikkoon

 
Suomen kumparelaskumaajoukkue valmiina Calgaryn haastavaan kumpareikkoon


Ronkainen laskee kauden maailmancupdebyyttinsä hyvässä kunnossa

Freestylen maailmancup jatkuu perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa Kanadan Calgaryssa. Maajoukkueen matka toiselle mantereelle oli ongelmien täyttämä ja siksi palautuminen aikaerosta ennen kilpailua jäi hyvin lyhyeksi. Joukkue pääsi kuitenkin laskemaan kaksi harjoitusta ennen ensi yön kilpailua.

”Ihan mieletöntä säätämistä ja lentoyhtiöiden pompottelua koko matka. Mitään ei oltu hoidettu valmiiksi, kuten SAS Tukholmassa lupasi. Tämän vuoksi ensimmäisistä treeneistä ei oikein jäänyt mitään käteen”, kertasi päävalmentaja Pekka Lehtikallio matkaa ja ensimmäisiä päiviä Calgaryssa.

Calgaryssa kova pakkanen on tehnyt myös harjoitusoloista vaikeat. Kilpailupäiväksi tosin on luvattu lauhempaa. Kilpailurinne on jyrkkyydeltään noin 28 astetta, mutta hyppyreiden väli putoaa jopa 34 asteeseen. Haastavuutta löytyy myös teknisille laskijoille.

Kilpailuun valmistava harjoitus onnistui suomalaisittain jo edellistä treeniä paremmin. Päävalmentaja Lehtikallio on luottavainen suomalaismenestyksen suhteen.
”Tapiolla (Luusua) ja Mikolla (Ronkainen) on hyvät mahdollisuudet finaalissa jopa mitaleille. Teknisesti he ovat maailmalla kärkitasoa. Mikon polvi kestää hyvin hyppäämisen, mutta pieniä ongelmia on ollut hyppyjen suorituspuhtauden kanssa. Ne ovat kuitenkin korjattavissa pienellä hiomisella”, Lehtikallio analysoi harjoituksen tuloksia.

Ronkaiselle perjantainen kilpailu on kauden ensimmäinen maailmancupstartti. Jämsän Himoksella Ronkainen kilpaili jo rennolla mielellä, mutta helpotetuilla hypyillä. Calgaryssä kilpailuhypyt 360° ja korkki 720° onnistuivat jo ensimmäisistä harjoituksista lähtien.

Nuoremmat kumparelupaukset Arttu Kiramo ja Harri Kyllönen olivat myös hyvässä vauhdissa. Kiramo hioo vielä laskuasentoaan kisatreeneissä ja teknisesti hyvän Kyllösen ongelma on ollut rinteen keskivaiheen jyrkkyys. Onnistuessaan molemmat tavoittelevat finaalipaikkaa 16 parhaan joukossa.

Calgaryssa tuomaripaneelissa istuvat olympialaisten tuomarikahdeksikko. Vuoden ensimmäiset kilpailut ovat siten erinomainen paikka nähdä, kuinka olympiatuomaristo näkee laskijoiden suoritukset kokonaisuudessaan. Suomalaisväriä tuomaristossa edustaa kokenut Pipsa Pohjavirta.

Calgaryssa kumpareiden alkukilpailut lasketaan 8.1. klo 15.50 – 17.05 (9.1. klo 00.50 – 02.05 Suomen aikaa) ja finaalit 19.05 – 19.30 (9.1. klo 04.05 – 04.30 Suomen aikaa). Aikaero on Calgaryssa -9 tuntia. Tuloksista tiedotetaan kilpailun loputtua lauantaiaamuna.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle