Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Luusua ainoana kumparefinaaliin, toinen hyppy vei mahdollisuudet

 
Luusua ainoana kumparefinaaliin, toinen hyppy vei mahdollisuudet

Kumparelaskun maailmancupin kolmas osakilpailu laskettiin Kanadan Calgaryssa aikaisin lauantaiaamuna Suomen aikaa. Suomalaisista vain Tapio Luusua onnistui alkukilpailussa selvittäen tiensä finaaliin.

Huono näkyvyys haittasi osaltaan Calgaryn kumparekilpailun karsintalaskuja. Suomen joukkueen päävalmentaja Pekka Lehtikallion mukaan yllättävän suuri määrä ulosajoja johtui juuri heikosta valosta.
”Rinne oli toki haastavakin, mutta kyllä näkyvyys oli huono. Paljon sattui epäonnistumisia juuri ylähypyn jälkeen, juuri ennen rinteen jyrkkenemistä. Flättivalossa (huono kontrasti) on vaikea laskea kumpareita.”

Luusua oli alkukilpailun kahdeksas perusvarmalla laskulla. Alahypyssä sattunut virhe vei kuitenkin pisteitä.
”Hyvä lasku oli kokonaisuudessaan ja ylähyppykin. Alahyppynä yritin korkki seiskaa (720°), mutta se jäi aika pystyyn ja tuomaroitiin suorana seiskana”, Luusua kertoi.

Finaalissa Luusuan lasku sujui hyvin alahypylle asti, mutta horjahdus ennen hyppyriä vei tasapainon ja mahdollisuuden menestymiseen. Luusua oli vasta kilpailuharjoituksissa vaihtanut valitsemaansa laskuränniä, koska alahypyille tulot olivat nopeat ja vaikeat.

”Muutaman käännöksen otin hieman jäykällä kosketuksella ennen alahyppyä ja paino meni taakse. En päässyt enää tasapainoon, että olisin voinut hypätä. Muuten hyvä lasku oli siihen asti. Onneksi huomenna on uusi yritys”, Luusua jatkoi.

Ensimmäisen maailmancupinsa tälle kaudelle laskenut Mikko Ronkainen (51.) epäonnistui alkukilpailussa. Huonon ylähypyn jälkeen Ronkainen ei päässyt laskuun mukaan ja ajautui ulos radalta.
”Mokasin ylähypyn ponnistuksen. Lataus hävisi siihen, kun alastulo oli huono. Sinänsä sain laskun kasaan sen jälkeen, mutta sitten laskin ulos.”

”Kaikki oli kunnossa, treenit sujuivat hyvin eikä polvivamma enää vaivannut. Ehkä ensimmäinen iso kisa aiheutti vähän hermoilua. Ei ole kuitenkaan helppoa lähteä pitkän tauon jälkeen kilpailuihin. Huomenna uusi kisa ja siihen vain hyvä fiilis, ei siinä mitään”, positiivinen Ronkainen kertoi.

Arttu Kiramo oli kilpailun 18:s ja putosi niukasti finaalista. Kiramo laski virheettömästi, mutta hieman hidas aika rokotti pisteitä sen verran, ettei suoritus riittänyt finaalilaskuihin. Harri Kyllönen laski ulos rinteen vaikeassa paikassa juuri ennen jyrkkää.

Naisten kilpailussa ei ollut suomalaisia mukana.

Calgaryssa kilpaillaan kauden neljäs osakilpailu lauantaina. Alkukilpailut lasketaan 9.1. miesten osalta klo 18.00 – 19.15 (10.1. klo 03.00 – 04.15 Suomen aikaa) ja finaalit (miehet) 20.25 – 20.55 (10.1. klo 05.25 – 05.55 Suomen aikaa). Aikaero on Calgaryssa -9 tuntia. Tuloksista tiedotetaan kilpailun loputtua sunnuntaiaamuna.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle