Suomi sijoittui viidenneksi naisten MLP-cupissa

Suomen naiset ottivat viidennen sijan viimeisessä ennen olympialaisia pelattavassa harjoitusturnauksessa Saksan Ravensburgissa. Suomi voitti emäntämaa Saksan selvästi 4-0 (1-0, 1-0, 2-0).

Suomi hallitsi selkeästi ottelutapahtumia. Maalinteko aloitettiin jo ottelun ensimmäisessä vaihdossa, kun Anne Helin ampui Heidi Pelttarin ja Karoliina Rantamäen syötöstä tilanteeksi 1-0. Toinen maali nähtiin lukuisista tilanteista huolimatta vasta toisen erän lopulla. Maaliin esityön tehnyt Jenni Hiirikoski syötti oivallisesti Michelle Karviselle, joka kiersi muutaman vastustajan ja vei naisleijonat upeasti 2-0 johtoon. Kolmannen maalin teki samainen Karvinen, tällä kertaa Marjo Voutilaisen syötöstä heti kolmannen erän alussa. Suomen neljännessä maalissa Rosa Lindstedt laukoi siniviivalta ja Linda Välimäki ohjasi ilmasta kiekon verkkoon. Venla Hovi oli maalin toinen syöttäjä.

Todelliset maalintekotilanteet tilastoitiin turnauksessa totuttuun tapaan naisleijonien eduksi 62–10 ja maalivahtien torjunnat Suomen Noora Räty 3+4+1=8, Saksan Viona Harrer 8+14=22 sekä Jennifer Harss 6+13=19. Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Suomen Jenni Hiirikoski ja Saksan Bettina Evers.

Naisten olympiajoukkue julkistetaan keskiviikkona 13.1.2010. Taviolympialaiset alkavat naisten osalta 14. helmikuuta ottelulla Venäjää vastaan.