Jouni Pellinen hienosti kymmenes Les Contamines´n maailmancupissa

Suomen Jouni Pellinen tavoitteli tiukasti kärkisijoja Ranskassa lasketussa crossin maailmancupissa. Les Contamines’n rata oli Pellisen mieleen ja laskukin kulki niin treeneissä kuin aikalaskuissa. Finaalierissä Pellisen kokemus ei aivan riittänyt, mutta tuloksena oli kauden paras sijoitus, kun hän oli lopulta 10.
”Eka lähtö meni suunnitelmien mukaisesti, pääsin heti kärkeen ja siitä laskin iisisti loppuun asti. Toisessa tapahtui kova sähläys startissa ja jäin kolmanneksi. En kuitenkaan luovuttanut, mutta mokailin radalla sen verran, etten päässyt ohituksiin”, Pellinen kertasi päivän laskujaan.

Viime kaudella maailmancupin tulokas -palkinnon voittanut 26-vuotias Pellinen on vielä suhteellisen nuori ja myös tuore kasvo crossin maailmancupissa. Kokemusta tiukoista tilanteista selviämisessä sekä ahneutta ottaa sijoja vielä lähdön jälkeenkin tarvitaan jatkossa menestymiseen.

”Aika paljon tapahtuu pään sisällä. Moni asia on jo kohdallaan, mutta pari onnistumista tarvitaan, jotka ruokkivat itseluottamusta. Ei voi antaa yhtään siimaa muille finaalierissä. Aika vähän olen saanut nyt treenejä porukassa, kokemuksen kautta oppii, että miten muiden kanssa kisassa painitaan”, Pellinen analysoi.

Juha Haukkala ei edennyt finaalissa ensimmäistä erää pidemmälle ja jäi sijalle 29. Kilpailun voittoon laski Ranskan Xavier Kuhn. Toiseksi ylsi Kanadan Stanley Hayer ja kolmanneksi kokenut Tsekki Tomas Kraus.

Neljän osakilpailun jälkeen ski crossin maailmancupia johtaa sveitsiläinen Michael Schmid 295 pisteellä. Pellinen on sijalla 20. (52 p.) ja Haukkala 33. (20 p.).

Seuraava maailmancupin osakilpailu lasketaan jo tiistaina Ranskan Alpe d’ Huezissa. Tiistaina 12.1. vuorossa ovat aikalaskut ja keskiviikkona 13.1. finaalit. Kilpailun jälkeen ski cross -maajoukkue palaa Suomeen ennen Kanadan Blue Mountainilla laskettavaa seuraavaa osakilpailua.