Suomen ski cross kaksikko finaaliin hyvillä lähtönumeroilla

Ski crossin tiukka maailmancupjakso jatkui tänään tiistaina aikalaskuilla Ranskan Alpe d’Huezissa. Suomen kaksikko Jouni Pellinen ja Juha Haukkala ovat saaneet hyvän fiiliksen laskuihinsa ja onnistuivat tänään finaalin arvoisesti.

Haukkala oli aikalaskujen yhdeksäs ja mielissään ranskalaisten rakentamasta radasta.
”Rata sopi kyllä hyvin mulle. Treeneissä jo meni kovaa, ehkä paremminkin kuin aikalaskuissa. Rata oli aika samantyylinen kuin Contamines’ssa ja tulevissa Kanadan ja USAn osakilpailuissa. Parissa kohdassa laskin vähän huonolla linjalla, mutta muuten ihan ok lasku.”

Haukkala jäi aikalaskujen voittaja Kanadan Christopher Delboscosta 0,69 sekuntia.

Pellinen sen sijaan oli aivan kärkilaskijoiden vauhdissa, mutta lopussa sattunut virhe hypyssä jätti hänet sijalle 12. Pellisen aikaero kärkeen oli 0,91 sekuntia.
”Viimeinen hyppy lähti käsistä ja olin melko varma, että huonosti käy. Pysyin kuitenkin pystyssä, mutta horjahtelin ja aikaa kului. Ilmeisesti alkupätkät olivat sujuneet hyvin, kun en kuitenkaan enempää hävinnyt.”

Keskiviikkoista finaalia Pellinen odottaa mielenkiinnolla. Ensimmäisellä kierroksella vain aikalaskujen Michael Schmid (SUI) saa valita lähtöpaikan ennen Pellistä.

”Ekalla kierroksella ei pitäisi olla ongelmia. Toisaalta lähtösuora on aika pitkä, eikä lähtöportilla ole niin hirmuisen paljon merkitystä. Tänään startin jälkeen otettu kahden sekunnin reaktioaika oli minulla toiseksi paras, joten huomenna taistellaan sijoituksista”, Pellinen jatkoi luottavaisena.

Aikalaskujen toinen oli tänään Tsekin Tomas Kraus ja kolmas isäntämaa Ranskan Ted Piccard. Suomen Tuomas Karhumäki karsiutui niukasti finaalista ollen 34. ja Samu Ruoppa jäi sijalle 62.