Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tanja Poutiainen helpottui neljännestä sijasta

 
Tanja Poutiainen helpottui neljännestä sijasta

Naisten alppihiihdon maailmancup jatkui tiistai-iltana kauden kolmanneksi viimeisessä pujottelukilpailussa Itävallan Flachaussa. Suomen naiskolmikon muodostuessa Tanja Poutiaisesta, Sanni Leinosesta ja Tii-Maria Romarista odotukset helpohkossa pujottelurinteessä olivat korkealla.

Edellisessä pujottelukilpailussa Kroatian Zagrebissa kahdeksanneksi laskenut Poutiainen jäi ensimmäisellä kierroksella 1.18 sekuntia kilpailua johtaneesta Saksan Susanne Rieschistä, mutta vain 0.25 sekuntia kolmanneksi laskeneesta itävaltalaisesta Kathrin Zettelistä. Susanne Rieschin sisko, viime kaudella pujottelun maailmancupin voittanut Maria Riesch laski ensimmäisellä kierroksella toiseksi, eroa siskosten välille kertyi 0.12 sekuntia.

Sanni Leinosen suoritus ensimmäisellä kierroksella riitti 24. sijaan. Viime viikonloppuna flunssan vuoksi Haus im Ennstalin Super-G:n väliin jättänyt Leinonen laski onnistuneen suorituksen toisella kierroksella, mutta vauhti ei silti tyydyttänyt häntä. Leinonen onnistui silti nousemaan sijalle 19, joka sivuaa hänen kauden parasta sijoitusta maailmancupissa.
Tii-Maria Romarin kilpailu päättyi keskeytykseen ensimmäisellä kierroksella.

Toisella kierroksella Poutiaisen veto oli tasapainoinen ja rovaniemeläinen pysyi hyvin kärkilaskijoiden vauhdissa. Eroa kilpailun voittoon nousseeseen Itävallan Marlies Schildiin kertyi 0.81 sekuntia. Poutiaisen suoritus riitti neljänteen sijaan, kun väliin kiilasivat Maria Riesch ja Kathrin Zettel. Kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Susanne Riesch keskeytti toisella kierroksella.

”Alkaa löytymään. En muistakaan milloin olisin ollut neljännestä sijasta näin tyytyväinen. En kyllä muista edes millon olisin viimeksi neljänneksi laskenutkaan. Oikein hyvä veto, tekemisen mallia molemmissa laskuissa”, Poutiainen naurahti kisan jälkeen.

”Erot kärkeen ovat pienestä kiinni, tämä päivä näytti, että hyvällä mallilla ollaan, kun laskeminen oli tekemistä alusta loppuun. Ei virheitä laskuissa ja tästä vielä kun saa koko laskun sellaiseksi kuin parhaat pätkät tänään niin aletaan puhua voittamisesta. Tälläisessä helpossa rinteessä ei kärsi höllätä yhtään ja pitää vetää riskirajoilla, tänään löytyi hyvä olo laskemiseen ja se näkyi tuloksessa”.

Kahden edellisen kilpailun kahdeksas ja 27. sija eivät vaikuttaneet Poutiasen itsetuntoon, mutta helpotuksen tunteen hän hyvän tuloksen tekemisestä saa.

”Tuli kyllä helpoitus. Viime viikon treenit sujuivat todella hyvin ja sain hyvän tuntuman sekä pujotteluun että suurpujotteluun. Vielä kun sai siirrettyä saman kisoihin. Kyllä se hyvältä tuntui, kun menee kuudennelta sijalta reilusti kärkeen”, tyytyväinen Poutiainen totesi.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle