Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisleijonien Olympiajoukkue nimettiin

 
Naisleijonien Olympiajoukkue nimettiin

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen rungon Vancouverin Olympialaisissa muodostavat 14 SM-sarjapelaajaa sekä viisi USA:n yliopistopelaajaa. Lisäksi Karoliina Rantamäki liittyy joukkueeseen Venäjän naisten pääsarjasta sekä Michelle Karvinen Tanskasta, missä hän on pelannut sekä A-poikien sarjassa että miesten ykkösdivisioonassa.

Joukkueessa on yhdeksän aiemmin Olympiakisoihin osallistunutta pelaajaa, jotka yhdessä 12 tulokkaan kanssa tavoittelevat mitalia Vancouverin kisoista.  Suomen kokeneimmat olympiakävijät Emma Laaksonen ja Karoliina Rantamäki osallistuvat jo neljänsiin Olympialaisiinsa. He pelasivat jo vuonna 1998 Naganon kisoissa pronssia voittaneessa joukkueessa.

– Joukkueessa on hyvä sekoitus kokemusta ja tuoreutta ja uskonkin, että tältä pohjalta on hyvä ponnistaa kohti Vancouverin mitalipelejä, kertoo Suomen joukkueen päävalmentaja Pekka Hämäläinen.

Naisten olympiakausi alkoi 30 kenttäpelaajan ja neljän maalivahdin kesäleirityksellä, josta myös kauden ensimmäinen maajoukkue valittiin. Joukkue sijoittui kolmanneksi syyskuussa Vancouverissa järjestetyssä esiolympiaturnauksessa. 

Olympiajoukkueen runkopelaajat ovat pelanneet kuluvalla kaudella maajoukkuepaidassa keskimäärin 20 kertaa. Useimmin maajoukkuepaidan on pukenut päälleen Jenni Hiirikoski – yhteensä 31 kertaa.  Suuri pelimäärä selittyy marras-joulukuussa pelatuilla C-nuorten SM-sarjaotteluilla, joista naiset hakivat ja saivat kokemusta kansainvälisellä tasolla vaadittavasta vauhdista.

– Naisten olympiajoukkueen tärkeimpinä valintakriteereinä ovat olleet pelaajien asenne ja sitoutuminen olympiaprojektiin sekä menestyminen kansainvälisen tason otteluissa – naisten maaotteluissa, C-nuorten SM-sarjaotteluissa ja naisten SM-sarjan kärkikamppailuissa, päävalmentaja Hämäläinen toteaa. 

Naisleijonat pelaavat vielä kolme harjoitusottelua ennen varsinaisia olympiakoitoksia. Colorado Springsin valmisteluleirillä Suomi kohtaa kahdesti USA:n (4. ja 6. helmikuuta) ja kisakaupunki Vancouverissa Naisleijonat testaavat Slovakian kisakunnon 9. helmikuuta. Ensimmäinen tosipeli on edessä sunnuntaina 14.2 Venäjää vastaan.

Suomen maajoukkue:
Maalivahdit:

KUISMA Mira, Kärpät Oulu
VANHATALO Anna, Blues Espoo
RÄTY Noora, Minnesota Gophers

Puolustajat:
LAAKSONEN Emma, Blues Espoo
LINDSTEDT Rosa, Ilves Tampere
POSA Mariia, UMD Bulldogs
HIIRIKOSKI Jenni, Ilves Tampere
MERTANEN Terhi, Blues Espoo
SIRVIÖ Saija, Kärpät Oulu
PELTTARI Heidi, Ilves Tampere

Hyökkääjät:
VOUTILAINEN Marjo, Blues Espoo
HOVI Venla, Ilves Tampere
RAJAHUHTA Annina, Ilves Tampere
SAARINEN Mari, Ilves Tampere
VÄLIMÄKI Linda, Ilves Tampere
TUOMINEN Minnamari, OSU Buckeyes
KARVINEN Michelle, Rödovre Tanska
TUOMINEN Saara, UMD Bulldogs
TIKKINEN Nina, MSU Mavericks
HELIN Anne, Kärpät Oulu
RANTAMÄKI Karoliina, SKIF Venäjä

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle