Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallonaisille valmentaja Norjasta

 
Lentopallonaisille valmentaja Norjasta

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen uusi päävalmentaja tulee Norjasta. Tore Aleksandersen, 41, on kansainvälisesti kokenut valmentaja, joka on valmentanut Norjan lisäksi myös USA:ssa ja Saksassa. Sopimus on 2+2 vuotta.

- On todella hienoa tulla valmentamaan maajoukkuetta Suomeen. Miesten maajoukkue on Mauro Berruton valmennuksessa osoittanut mihin suomalainen maajoukkue voi yltää. Odotan todella innolla että pääsen tekemään töitä Suomen naisten maajoukkueen kanssa, Aleksandersen sanoo.

Tämän kevään päätavoite ovat toukokuun EM-karsinnat, joissa Suomi kohtaa Bulgarian, Kreikan ja Portugalin. Lohkon voittaja menee suoraan EM-kisoihin ja toinen jatkokarsintaan.

- Suomella on ihan hyvät mahdollisuudet selviytyä kisoihin. Valmistaudumme karsintoihin huolella.
Aleksandersen tuntee suomalaista lentopalloa jo ennestään jonkun verran.

- Olen valmentanut aiemmin kahta suomalaispelaajaa, Hanna-Kaisa Torkkelia Saksassa ja Sonja Teittistä Norjassa. Kummallakin oli todella hyvä työmoraali. He olivat kovia harjoittelijoita. Olen myös katsellut useita SM-liigan otteluja tallenteilta ja olen nähnyt paljon nuoria, lahjakkaita pelaajia liigajoukkueissa. Suomellahan on myös erittäin hyviä kansainvälisen tason pelaajia kuten Riikka Lehtonen ja Saara Esko. Toivon näkeväni myös heidät maajoukkueessa, Aleksandersen sanoo.

Norjalaisvalmentajan elämä muuttui parissa päivässä tällä viikolla ihan täysin. Vielä viime sunnuntaina hän oli Norjan liigassa pelaavan UiS Volleyn valmentaja.

- Sunnuntaina sain soiton Saksasta entisestä seurastani Schweriner SC:stä. He olivat antaneet potkut entiselle valmentajalleen ja halusivat minut takaisin sinne. Lähdin sinne saman tien ja tein puolentoista vuoden sopimuksen. Samaan aikaan varmistui päävalmentajan paikkani Suomessa, kertoo Aleksandersen tyytyväisenä.

Norjalaisen paluuottelu Schweriner SC:ssä oli loistava. Keskiviikkoiltana joukkue kohtasi kotonaan CEV-cupissa romanialaisen Dinamo Bukarestin, voitti 3-0 ja meni cupissa puolivälieriin. Vierasottelun saksalaisjoukkue oli hävinnyt 1-3.
Aleksandersen on ammentanut paljon valmennusoppia kansainvälisiltä kollegoiltaan liki kaikista maanosista.

- Olen vieraillut monien maailman huippuvalmentajien luona Euroopassa, Aasiassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Oma lentopallofilosofiani on syntynyt vuosien saatossa. Toivon että voin tuoda Suomessa muutoksia harjoittelutapoihin ja auttaa maajoukkuetta menestymään, Aleksandersen sanoo.

Tarjolla olevista valittiin paras

Suomen Lentopalloliiton valmennuspäällikkö Antti Paananen on erittäin tyytyväinen naisten maajoukkueen uuteen päävalmentajaan, norjalaiseen Tore Aleksanderseniin.

- Tarjolla olevista valittiin ehdottomasti paras, Paananen kiteyttää.
- Naisten uusi valmentaja on ollut haussa koko syksyn ja alkutalven ajan ja siinä on kartoitettu niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin vaihtoehdot. Kun Toren kanssa päästiin yhteisymmärrykseen, niin valinta oli helppo tehdä, Paananen kertoo.
- Hän on valmentajana jo ansioitunut ja hän on myös tunnettu valmentaja muualla Euroopassa. On varmaa että hän tuo paljon hyvää pelaajien kehittymiseen ja harjoittelun kehittymiseen Suomessa.
- Tore on uskaltanut lähteä maailmalle ja on edennyt siellä pitkälle. Myös Suomessa tämä voisi toimia. Valmentajat voisivat lähteä seuraamaan pelaajien viitoittamaa tietä Eurooppaan, Paananen pohtii.

Tore Aleksandersen
Syntymäaika ja -paikka: 27.2.1968 Molde, Norja
Naimisissa, kolme lasta
Osaa englantia, saksaa ja vähän ranskaa

Valmentajaura
1991-1994 Aukra VBK, Norja, 1-sarja
1995-2001 Aukra VBK, Norja, liiga
- 2 hopeaa, 3 cupin hopeaa, 4 nuorten mestaruutta
2002 Minnesota Chill, USA
- USPV-yliopistosarjassa runkosarjan ja play offien mestaruus, valinta vuoden valmentajaksi
2004 Schweriner SC, Saksa
- 4. sija Bundesliigassa
2005 Schweriner SC
- 5. sija Bundesliigassa
2006 Schweriner SC
- 1. sija Bundesliigassa, Saksan cupin mestaruus, nuorten Saksan mestaruus
2007 Schweriner SC
- 2. sija Bundesliigassa, Saksan cupin mestaruus, 3. sija Euroopan Top Teams Cupissa, Norjan vuoden valmentaja kaikissa lajeissa
2008 Schweriner SC
- 3. sija Bundesliigassa
2009 UiS Volley, Norja / Schweriner SC

Muuta
1999-2004, 2007-2009 Norjan naisten ja tyttöjen päävalmentaja
Valmentajien kouluttaja sekä Norjassa että Saksassa
Kirjoittanut 400-sivuisen lentopalloteoksen

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle