Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pieni ajatuskatkos pudotti Andreas Romarin kärjestä Eurooppa-cupissa

 
Pieni ajatuskatkos pudotti Andreas Romarin kärjestä Eurooppa-cupissa

Alppihiihdon Eurooppa-cupissa kilpailtiin torstaina syöksylaskussa Itävallan Patscherkofelissa. Suomalaisista kilpailuun osallistui ainoastaan viime kaudella nuorten MM-pronssia syöksyssä laskenut Andreas Romar.

Maanantain harjoituksissa Romar syöksyi 18. nopeimman ajan ja keskiviikkona vaasalainen paransi sijoitustaan laskemalla 14:nneksi. Torstain kilpailussa pieni ajatuskatkos kesken laskun pudotti Romarin kärkivauhdista. Sijoitus lopputuloksissa oli 24. 1.07 sekuntia voittoon laskeneesta Sveitsin Ami Oreilleristä jääneenä.

”Yläosan lasku oli oikein hyvää ja viimeiseen väliaikaan asti olin kärjen vauhdissa. Sitten tuli pieni ajatuskatkos, vedin liian suoralla linjalla yhteen keppiin ja sen jälkeen meni hyppy vähän pitkäksi. Hypyn jälkeen ulkosuksi liukui turvaverkkoa pitkin, mutta sain pidettyä itseni radalla ja pääsin jatkamaan laskua suhteellisen kevyesti”, Romar kertoi.

Romarin harjoittelu tällä kaudella on keskittynyt pääasiassa suurpujotteluun ja pujotteluun. Vauhtilajien laskeminen on tuonut mukavaa vaihtelua harjoitteluun.

”Aivan helmee touhua! Siistiä ja erilaista verrattuna vaikka pujotteluun. Rata täällä on aika tekninen ja keskinopeus on yli 100 kilometriä tunnissa. Rata sisältää myös pitkiä hyppyjä, joten koko ajan pitää olla hereillä”.

Lajinvaihto ja pidempiin suksiin siirtyminen on sujunut Romarilla ongelmitta.

”On se aika erilaista laskea syöksyä, vaikka käännöksessä on aika paljon samaa kuin suurpujottelukäännöksessä. Syöksyssä pitää jakaa paine käännöksissä oikein ja ennenkaikkia uskaltaa laskea kovaa. Tällä vauhdilla, kun saa pienet virheet korjattua laskuista pois pitäisi sijoituksenkin olla kärkipäässä, jotkut osat rinteestä menee jo nopeammin kuin kärkilaskijoilla”, Romar summasi.

Eurooppa-cupin kilpailut jatkuvat huomenna perjantaina Patscherkofelin toisella syöksykilpailulla. Kilpailu käynnistyy perjantaina Suomen aikaan kello 11.00.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle