Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaisten tie päättyi Deer Valleyn kumparekarsintaan

 
Suomalaisten tie päättyi Deer Valleyn kumparekarsintaan

Suomen kumparelaskumaajoukkueen tie Deer Valleyn maailmancupissa nousi pystyyn karsintalaskujen jälkeen. Nelikko epäonnistui alkukilpailulaskuissaan ja parhaaksi tulokseksi jäi Mikko Ronkaisen 24. sija.

Harjoituksissa Ronkaisella oli ongelmia alahypyn kanssa, mikä kostautui itse kilpailussa.
”Treeneissä korkki seiska oli kateissa ja liikaa keskityin laskussa siihen. Laskin liian hiljaa, en ollenkaan rennosti.”

”Huomenna on uusi treenipäivä ja lauantaina kisa. Nyt tiedän, mitä teen huomisissa treeneissä ja seuraavassa kisassa”, Ronkainen jatkoi.

Harri Kyllönen oli päivän kilpailussa 29., Tapio Luusua 35. ja Arttu Kiramo 36. Valmentaja Pekka Lehtikallion mukaan jokaisella oli omat ongelmansa päivän kilpailussa.

”Harrilla lasku oli treeneissä epävarmaa ja kisassa tuli varmisteltua. Artulla oli hyvä vauhti päällä, mutta ennen alahyppyä lasku karkasi ja liian iso hyppy sotki laskun lopun”, Lehtikallio kertasi.

Luusuan jalkojen herkkyysongelma ei ratkennut Calgaryn jälkeen. Jo Kanadassa Luusualla oli tukkoinen olo.

”Tapiolla jalkojen herkkyys ei toimi. Lihaksissa tai hermotuksessa on jokin ongelma. Tapio matkustaa Suomeen lauantain kisan jälkeen ja sitten pitää katsoa, mitä asialle voidaan tehdä, jotta olympialaisissa hän on kunnossa”, Lehtikallio jatkoi.

Deer Valleyssa isäntämaan Yhdysvaltojen urheilijat onnistuivat tiukassa paikassa. Naisten kilpailussa kahdeksan laskijaa 16 finalistin joukosta tuli Yhdysvaltojen joukkueesta. Miehissä karsinnan voittoon laski Ranskan Guilbaut Colas, toinen oli Australian Dale Begg-Smith ja kolmas Kazahstanin Dmitri Reiherd. Yhdysvaltalaisia finaaliin laski seitsemän miestä.

Naisten kilpailussa ei ollut suomalaisia mukana.

Kumparelaskun maailmancup jatkuu Yhdysvaltain Deer Valleyssa toisella osakilpailulla 16. tammikuuta.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle