Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Andreas Romar lähellä kärkeä Patscherkofelin syöksyssä

 
Andreas Romar lähellä kärkeä Patscherkofelin syöksyssä

Andreas Romar taisteli erittäin lähelle palkintokorokesijoitusta Itävallan Patscherkofelissa järjestetyssä Eurooppa-cupin syöksylaskussa. Ainoastaan 0.25 sekuntia erotti Romarin sijoittumisesta kolmen parhaan joukkoon.

Teknisesti haastavassa syöksyssä, jossa vauhdit nousivat yli 140 kilometriin tunnissa Romar onnistui parantamaan torstain 24. sijaa laskemalla perjantaina 11:nneksi. Voiton kilpailussa vei Sveitsin Christian Spescha.

”Nyt tuli ehjä suoritus, ei välttämättä ihan yhtä hyvä yläosa kuin eilen, mutta kokonaisuuteen voin olla tyytyväinen. Palkintokorokkeesta jäin vain 0.25 sekuntia ja kärkeenkin eroa tuli vain 0.61 sekuntia. Ei siinä hirveästi eroa ole, mutta vielä jäi hieman nipistettävää”, Romar kertoi kisan jälkeen.

Romar totesi laskunsa olleen vakaata, vaikka matkalle mahtui pari pientä virhettä.

”Laskusta jäi perusfiilis. Pari käännöstä valahti vähän pitkiksi ja tiesin, että niiden virheiden jälkeen ei voitosta taistella, mutta hyvät saumat oli sijoittua korkealle. Koko ajan tiesin mitä teen ja mitä tulee tehdä, piti vaan yrittää päästä eteenpäin”.

Vaikka Romar ei ole harjoitellut tänä kautena vauhtilajeja erityisemmin löytyy syy vauhdin löytymiseen löytyy viime kevään onnistuneista harjoituksista ja huippuluokan välineistä.

”Viime keväänä pääsimme Koramon Antin kanssa tekemään hyviä harjoituksia ja Antti on laittanut myös sukset siihen kuntoon, että välinepuolella ei anneta yhtään etua muille. Isot kiitokset pitääkin sinne suuntaan antaa, että vauhti alkaa hiljalleen löytymään”, Romar kiitteli.

Ennen olympialaisia Romarin ohjelmaan ei vauhtilajeja kuulu, vaan kilpailuohjelmaan kuuluvat esimerkiksi Kranjska Goran suurpujottelut ja pujottelu.

Viikonloppuna alppihiihdon maailmancupissa kilpaillaan naisten puolella Slovenian Mariborissa suurpujottelussa ja pujottelussa. Miesten kiertue on suunnannut Sveitsin Wengeniin, jossa kilpaillaan lauantaina syöksyssä ja sunnuntaina pujottelussa.

MTV3 ja Eurosport televisioivat viikonloput kilpailut kanavillaan. Suomalaisittain kiinnostavimmat naisten kilpailut nähdään lauantaina MTV3:lla kello 11.50 ja 14.50 alkaen. Sunnuntaina lähetykset MTV3 MAX:lla alkavat kello 10.05, jolloin seurataan naisten pujottelua ja 10.55 vuorossa ovat miespujottelijat Wengenissä.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle