Suomen hyvästä taistelusta huolimatta niukka tappio

Suomen miesten käsipallomaajoukkue kohtasi Bosnia-Hertzegovinan MM- karsintojen ensimmäisessä ottelussa Vantaan Energia Areenalla. Suomi taisteli urheasti mutta Suomen karsintalohkon ykkösrankattu Bosnia-Hertzegovinan ensimmäisellä puoliajalla saavutettu neljän maalin etumatka oli liikaa.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomella oli vaikeuksia puolustus päässä ja Suomen maalissa aloittanut Tomas Linströmillä oli mahdoton tehtävä. Ensimmäisen puoliajan puolessa välissä Suomen päävalmentaja Mikael Källman vaihtoi maalinsuulle Tomi Kurpan ja samalla nostettiin keskipuolustusta päästääkseen iskuetäisyydelle. Tämä tuotti tulosta ja toisen puoliajan puolivälissä Suomi olikin kaventanut B-H:n johtoa yhteen maaliin. Maalivahti Kurpan johtama hurja loppukiri ei kuitenkaan ihan riittänyt vaan loppusummerin soidessa taululla loisti lukemat 30-28 B-H:n hyväksi.

Päävalmentaja Mikael Källman kommentoi ottelua seuraavasti:

”Niukka tappio harmittaa tottakai, mutta tästä on todella hyvä jatkaa. Ei saatu puolustuspeliä toimimaan ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisessa ilme oli jo ihan toinen ja päästiin iskemään nopeisiin vastahyökkäyksiin. Näissä kansainvälisissä peleissä marginaalit ovat todella pienet ja pallonmenetyksiin ei ole varaa. Ratkaisuvaiheessa on pallo laitettava vapaista paikoista maaliin, tässä meillä on vielä parantamisen varaa tulevaisuutta ajatellen. Näytettiin kuitenkin itsellemme ja Suomen kansalle, että meillä on mahdollisuudet voittaa näitä pelejä ja tämä tekee meidän nuorelle ryhmälle hyvää. Toivottavasti huomiseen peliin saadaan halli täyteen ja yleisön tuki taaksemme.”

Huomenna Suomi kohtaa Romanian klo 20.00 ja Sunnuntaina Iso-Britanian klo 14.30.

Bosnia-Hertzegovina - Suomi 30-28 (17-13)