Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaisnaiset vaisuina Mariborin suurpujottelussa

 
Suomalaisnaiset vaisuina Mariborin suurpujottelussa

Naisten alppihiihdon maailmancupissa oli lauantaina vuorossa Slovenian Mariborin suurpujottelukilpailu. Suomalaisittain päivä olisi voinut mennä paremminkin. Tanja Poutiainen ei saanut pidettyä normaalia tulostasoaan ja Sanni Leinonen ei selviytynyt toiselle kierrokselle.

Leinonen jäi ensimmäisen kierroksen laskussa 5.23 sekuntia kilpailua johtaneesta Itävallan Kathrin Zettelistä ja sijoitus oli 60. Tanja Poutiainen starttasi rinteeseen toisena, mutta hyvä lähtöpaikka ei siivittänyt rovaniemeläistä tarvittavaan vauhtiin. Avauskierroksen jälkeen Poutiainen laski 12:nneksi, eroa Zetteliin kertyi 1.68 sekuntia.

Paluun suurpujottelucupin palkintokorokkeelle Mariborissa teki Ruotsin Anja Pärson. Pärson (+0.48) laski kisassa kolmanneksi. Pärsonin edelle laski saksalainen Maria Riesch (+0.23), joka laski uransa parhaan sijoituksen suurpujottelun maailmancupissa. Voittoon laski jo ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Kathrin Zettel. Zettelin voitto nosti hänet myös suurpujottelucupin kärkeen, saksalaisen Kathrin Hölzln ohitse.

Toisella kierroksella pienet virheet värittivät Poutiaisen laskua ja maaliin tullessa Suomen alppijoukkueen ykköslaskija oli neljäs. Lopputuloksissa Poutiaisen suoritus riitti yllätyksellisessä kilpailussa 11. sijaan. Aikaeroa voiton ottaneeseen Zetteliin kertyi 1.68 sekuntia.

”Aika samanlainen fiilis oli maaliin tullessa kuin ensimmäisellä kierroksella. Ei vaan päässyt lujempaa, vaikka laskut eivät olleet mitenkään huonoja tai, että niissä olisi ollut virheitä. Tämä on aika speciaalikisa, kun ainoastaan Zettel oli normaalisti suurpujottelussa pärjäävistä kärjessä. Aika paljon vauhtilaskijoita sinne nousi”, Poutiainen kertoi.

”Tämä rinne on ei ole lainkaan haastava, kun kummutkin tai se mitä niistä on jäljellä on tehty helpoiksi. Myös lumi ja radanmerkkaus helpottivat entisestään helppoa rinnettä”.

Sunnuntain pujotteluun Poutiainen lähtee itseluottavaisena, vaikka lauantain sijoitus ei tyydyttänyt.

”Pujotteluun tämä rinne on vähän parempi, kun loiva osuus jää vähemmäksi. Viime vuonna olin täällä kolmas ja Flachaussa tuli myös hyvä sijoitus, joten luottavaisena lähden huomiseen. Nyt mennään treenaamaan tuonne ylös muutama lasku puikkaa ja siitä sitten kohti huomista kilpailua”, Poutiainen tuumasi.

Sunnuntaina naisten urakka jatkuu Mariborissa pujottelun merkeissä. Ensimmäinen kierros alkaa kello 10.05 ja se televisioidaan suorana MTV3 MAX:lla. Miehet pujottelevat sunnuntaina Sveitsin Wengenissa, jonka ensimmäinen kierros lähetetään naisten kilpailun ensimmäisen kierroksen jälkeen MTV3 MAX:lla kello 10.55.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle