Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kiramo finaalissa Deer Valleyn kumparelaskun iltakisassa

 
Kiramo finaalissa Deer Valleyn kumparelaskun iltakisassa

Kumparelaskun maailmancup jatkui sunnuntain vastaisena yönä epäonnistuneen Deer Valleyn ensimmäisen osakilpailun jälkeen positiivisemmissa suomalaistunnelmissa. Nuori Arttu Kiramo vastasi parhaasta tuloksesta ollen kilpailun 15.

Finaaliin Kiramo starttasi alkukilpailun 16. sijalta. Vaikka pisteitä kertyi 23.31, finaalipaikka oli kovassa kilpailussa tiukassa.
”Alkukisaan lähdin tekemään omaa laskua. Yllättävän tiukalle meni finaalipaikka, vaikka lasku onnistui hyvin. Nyt sain alahypynkin hyvin alas, mikä torstain kisassa epäonnistui.”

Kiramo laskee teknisesti hyvin ja pysyy ajoissa aivan kärjen vauhdissa. Alahypyn alastulon kanssa Kiramolla sen sijaan on ollut ongelmia. Finaalilasku sujui kokonaisuudessaan erinomaisesti alahypylle saakka.
”Finaaliin lähdin ajatuksella, että ei ole mitään hävittävää. Alahyppy lähti taas liian isoksi ja alastulo epäonnistui. Kisoissa hyppy on tullut vielä huonoihin paikkoihin alas, mutta lähtö ja hyppy sinänsä ovat kyllä kunnossa.”

Muut suomalaiset epäonnistuivat karsinnassa. Mikko Ronkainen oli 25. (22.34 p.), Harri Kyllönen 54. ja Tapio Luusua laski ulos radalta.

Kilpailun voittoon laski alkukilpailun voittanut Ranskan Guilbaut Colas huippupistein 26.80. Toiseksi nousi maailmancupia ylivoimaisesti johtava Australian Dale Begg-Smith (26.21 p.) ja kolmanneksi taituroi Kanadan Alexandre Bilodeau (25.95 p.).

Naisten kilpailun Kanadan Jennifer Heil, toiseksi laski Yhdysvaltain Heather McPhie ja kolmanneksi McPhien maannainen kokenut Michelle Roark. Naisten kilpailussa ei ollut suomalaisia mukana.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle